Relja Bašić, jedan od najvećih hrvatskih kazališnih i filmskih glumaca preminuo je u petak u 88. godini života. Komemoracija je održana danas u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu, na istom onom mjestu gdje je počeo i njegov profesionalni kazališni put, a na toj istoj pozornici obilježio je i 40. obljetnicu umjetničkog rada 1995. godine te mu je tom prilikom dodijeljena Nagrada hrvatskog glumišta za umjetničko djelovanje.
Posebno je emotivan bio trenutak kada je završni govor održala Mirjana Bohanec koja je u kultnom filmu 'Tko pjeva zlo ne misli' utjelovila Anu Šafranek kojoj se udvarao omiljeni gospodin Fulir. Prisjetila se snimanja, suradnje, uspomena koje su razgalile mnoge.
Bašić je snimio 56 domaćih filmova, govorio  pet jezika te je godinama radio u stranim produkcijama i to s najvećim filmašima poput Richarda Burtona i Liz Taylor. Posljednji ispraćaj legendarnog glumca održat će se sutra na Krematoriju. Relja je za sobom ostavio svoje tri neutješne dame; suprugu Koraljku i kćeri Ninu i Niku.
Story 3915
Foto: Robert Gašpert Autor: L.A.