Kulinarska radionica koja je zainteresirala veliki broj posjetitelja je radionica chefa Marka Palfija i zagrebačkog hit restorana Mundoaka Streetfood, koju je predstavio novi magazine StoryGourmet. U povodu skorog otvorenja filijale Mundoake u Čakovcu, Marko Palfi se inspirirao tradicionalnom kuhinjom Međimurja te je na StoryGourmet radionici pripremao pileći parfait te gusju jetru uz brioche od prirodnog kvasca, međimurske trgance s gljivama i telećim brizlima, te kao posljednje jelo kuhanu govedinu s kozjom skutom. Pripremu ovih sofisticiranih jela posjetitelji su pomno pratili te su recepte s lakoćom usvojili i vjerojatno će ga u nadolazećim blagdanima pripremiti i u svojim domovima. Na samom festivalu posjetitelji su mogli uživati u čak 32 kulinarske radionice chefova, blogera, gastro stručnjaka i zaljubljenika u ukusna i originalna jela te 11 vinskih radionica.

Story 3505
Foto: Robert Gašpert