Davida sam upoznao prije nekoliko godina iako sam pratio njegov rad od prvih pojavljivanja u medijima jer je njegov rad uistinu sličan mom odrastanju na selu gdje se namirnica apsolutno poštuje i ništa se ne baca, tj. sve se iskoristi za kuhanje. David je izrazito jednostavan kuhar koji svu svoju jednostavnost kuhanja predimenzionira u najkompliciranije i najteže jelo jer upravo ta mala tajna savršenstva kuhanja nalazi se u jednostavnim stvarima koje su toliko jednostavne da su najkompliciranije jer bez njegovih roditelja nema ni njegove kuhinje, koja je zanimljiva po tome što vam proda istu ribu tri puta, a vi presretni i prezadovoljni. Biti ribar i ugostitelj nije kruh sa sedam kora već sa 77 te David i njegova obitelj definitivno zaslužuju biti u vrhu gastronomske scene jer to nije nikako lak posao, probajte vi otići u ribarenje u četiri ujutro razmišljajući koju ribu ćete uloviti i kako ćete je večeras poslužiti da gost bude nahranjen duhovno i tjelesno! Medak: Tvoja omiljena namirnica je riba. Reci mi, kad ti netko spomene ribu, koja ti je prva asocijacija, pogotovo u današnje vrijeme?Skoko: Kad ti kažeš riba, ja vidim plavo, znači plava riba. Plave ribe mi imamo, Jadran je pun inćuna, skuša, palamida, srdela, lokardi, šaruna… Po mom mišljenju, veći je problem što imamo relativno malo bijele ribe. Medak: Koliko su tvoji roditelji, Danilo i Alda, imali utjecaj na tvoj kuharski razvoj, na to, kako si spomenuo, iskorištavanje svega iz mora? Recimo, za mene je takav pristup ono što opisuje današnju gastronomiju, a ti si utjecao na to. Skoko: Pa činjenica je da sam odrastao u ribarskoj obitelji i da sam se hranio tim prilovom. Moja je majka vrsna kuharica koja je prepoznala vrijednost tog prilova koji je moj stari donosio doma. Ona mi je pokazala kako iskoristiti apsolutno sve što se donese kući, dakle, ako je itko utjecao na moje kuhanje, to je moja majka, s tim da sam ja nastavio na onom gdje je ona počela i krenuo sam u smjeru moderne kuhinje, učeći o modernijim, pa i kvalitetnijim tehnikama obrade ribe. Uz to sam imao logistiku koju je postavio moj otac. On mi je davao, a i još daje slobodne ruke u kreiranju menija. On je taj koji je zadužen za nabavu osnovnih namirnica, znači ribe i ostalog, a ja s tim mogu napraviti maskimalno moguće u našem objektu i to je neprocijenjivo. No nije da se uvijek slažemo oko toga što napravim ili da im je to uvijek dobro, ali zato svi radimo kompromise. Ja rastem na njihovu radu, na njihovoj ideji što bi jedna ribarska kuhinja trebala biti. Njihov utjecaj na moj kreativni rad je neprocjenjiv jer su mi dali mogućnost da odrastem na onom što su oni stvorili.
TAKE A LOOK: Evo kako nositi traper jaknu i ultra trendi maxi suknju s prorezom. Inspirirajte se lookom Due Lipe
Miu Miu je i dalje najpopularniji modni brend na svijetu: Otkrijte tko se sve našao na prestižnoj Lystovoj list
Prozračne košulje idealni su modni komad za proljeće: Donosimo 20+ komada iz Zare s volanima, mašnama, naborima...
Lepa Brena podijelila lijepe vijesti: Ne skriva sreću zbog onoga što je Filip Živojinović napravio za nju
Desingerica ekskluzivno uoči dolaska u Zagreb: 'Patim baš jako, kad bih bar sve ovo mogao ugasiti preko noći'
'Ne znam kako će se ovo završiti': Marija Šerifović se na neko vrijeme povukla sa scene, otkrila razlog tome
Još iz kategorije
Kućna njega nikada nije bila jednostavnija: Stručnjaci izdvajaju jedan sastojak koji jamči meku i zategnutu kožu lica
Druga polovina 2024. godine donosi sreću za 3 horoskopska znaka: Pratit će ih energija ljubavi i obilja
Posebna prehrana prilagođena krvnim grupama: Otkrivamo koje namirnice odgovaraju vašem tipu
Čime se bavi Davor Šuker nakon sportske karijere: Proslavljeni Vatreni pokrenuo posao u Las Vegasu
Jelena Đoković zablistala u Madridu: Nosila ogrlicu vrijednu gotovo pola milijuna eura koja je oduševila sve
Iznenadila svojim proporcijama: Znate li koliko je visoka i koliko kilograma ima Georgina Rodriguez?
Omiljena maskara Kendall Jenner košta samo 15 eura: U novom tutorialu pokazala kako postiže punije i gušće trepavice
Vlado Kalember otvorio dušu o bivšoj supruzi: 'Kad smo se upoznali, bila je mlada i trebao joj je netko kao ja...'
Haljina iz Zare postala viralni hit jer povećava dekolte: Probala sam je, pogledajte isplati li se dati 30 eura za nju
Čitatelji Storyja biraju: Tko zaslužuje titulu najljepše Hrvatice?
Isprobala sam Zarinu košulju za kojom je TikTok poludio: Pogledajte isplati li se dati 20 eura za nju