Donosimo drugi po redu video recept s chefom Andrejem Barbierijem koji je od vrhunskih namirnica skuhao ukupno osam slasnih jela. Sva su jela pripremljena od vrhunskih namirnica po uzoru na neodoljive Purina Gourmet recepte hrane za mačke, ali ovog puta za oduševljenje vaših osjetila. Koja su to jela i kako ih i sami možete pripremiti pratite cijelo ljeto na web stranici StoryGourmeta! Pročitajte recept i pogledajte kako se priprema neodoljiva francuska delikatesa - junetina na burgundski način!   Junetina na burgundski na način Andreja Barbijerija Sastojci:

  • 1 kg junetine, narezane na komade (4-5 cm)
  • 2 žlice oštrog brašna
  • 1 luk, oguljen i sitno nasjeckan
  • 100 g pancete, tanko narezane
  • 4 režnja češnjaka, oguljena i krupno sjeckana
  • 1 žlica koncentrata rajčice
  • 1 1/2 žličica šećera
  • 1 1/2 l suhog crnog vina
  • 250 ml goveđeg temeljca
  • 2 manje mrkve, oguljene i narezane na kolutiće
  • 1 stabljike celera
  • grančica svježeg ružmarina, timijana i origana
  • malo narančine korice
  • 100 g šampinjona
  • 3/4 kg krumpira, oguljenih i naribanih na ploške
  • 300 ml vrhnja za kuhanje
  • 150 ml mlijeka
  • 1 žlica maslaca
  • 3 režnja zgnječenog češnjaka
  • sol, papar
LJETNI SERIJAL Junetina na burgundski način by chef Andrej Barbieri
Story 
  Priprema: U širokoj posudi na malo ulja propirjajte luk, stabljiku celera i mrkvu. Kada omekšaju izvadite ih i stavite na tanjur. Na istoj tavi popržite pancetu, a kad je gotova, odložite je na mrkvu i luk. Meso posolite i uvaljajte u brašno, a zatim ga na istoj tavi popržite na masnoći koja je ostala od pancete. Kada lagano posmeđi, izvadite ga. Na vruću tavu ulijte 200 ml vina i miješajte da se pomješa sa sokovima od pečenja. Kuhajte nekoliko minuta dok se tekućina ne reducira. U široku posudu za pečenje s poklopcem, posložite luk i mrkvu, pancetu i meso, podlijte s reduciranim vinom, zatim dodajte ostatak vina i temeljac, umješajte šećer i koncentrat rajčice, češnjak i svježe začine. Posolite i popaprite. Poklopljeno pecite u pećnici na 160 stupnjeva 2 sata. 15-ak minuta prije nego je meso gotovo, propirjajte na maslacu šampinjone. Nakon dva sata mesu i umaku dodajte šampinjone. Prije posluživanja, umak i meso obilno pospite sitno sjeckanim svježim lišćem peršina. Krumpir prokuhajte u širokoj zdjeli u posoljenom mlijeku, maslacu, češnjaku i slatkom vrhnju dok ne omekša. Omekšali krumpir zajedno s umakom od vrhnja i mlijeka premjestite u vatrostalnu zdjelu (prethodno namazanu maslacem), popaprite i pecite na 180 stupnjeva, dok krumpir ne dobije zlatno smeđu boju. Poslužite uz meso i umak. Pogledajte video recept: https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=1dMXjaefukM Fotografije Josip Regović