Donosimo osmi, zadnji po redu video recept s chefom Andrejem Barbierijem. Nakon prvih sedam recepata, svima je jasno da ovaj gastro virtuoz bira samo prvoklasne namirnice po uzoru na neodoljive Purina Gourmet recepte hrane za mačke, ali ovog puta za oduševljenje vaših osjetila. Ovaj tjedan pogledajte video recept i doznajte kako u woku pripremiti egzotičnu delikatesu od koje će vašim gostima rasti zazubice. Zahvaljujući videu, nema nikakve šanse da vam ovo jelo ne uspije, jer je Andrej detaljno objasnio korak po korak. Sve što trebate učiniti jest slijediti upute, i na kraju uživati u rapsodiji okusa.

Priprema

  1. Pomiješajte sastojke za marinadu, a zatim umiješajte meso, dobro promiješajte i ostavite da odstoji 20-ak minuta. Zagrijte wok i ulijte ulje.
  2. Kad se ulje dobro zagrije (može malo zadimiti) dodajte marinirano meso te ga popržite. Kad dobije lijepu boju izvadite ga i stavite u zdjelu po strani.
  3. Skuhajte rižine rezance prema uputama proizvođača, ocijedite i stavite po strani.
  4. Kad ste sve povrće pripremili i nasjeckali, dodajte ih u nauljeni vrući wok sljedećim redom: dodajte češnjak, zatim luk i papriku, promiješajte minutu.
  5. Dodajte mrkvu i stabljiku celera, promiješajte na kratko. Dodajte soja sos i temeljac, promiješajte, dodajte meso, promiješajte, a zatim mladi luk, bok choy te na kraju umiješajte rezance. Na kraju jelo pospite sezamom i kikirikijem.
Foto: Josip Regović