Story radio
Početna Gourmet 69 prikaza 26. srpnja 2017.

LJETNI SERIJAL Sočna junetina u umaku od tunjevine by Andrej Barbieri

19.04.2017 zagrebandrej barbieripurina kuhanjefoto: josip regovic
19.04.2017 zagreb andrej barbieri purina kuhanje foto: josip regovic

Donosimo peti po redu video recept s chefom Andrejem Barbierijem koji je od vrhunskih namirnica skuhao ukupno osam slasnih jela. Sva su jela satkana od prvoklasnih namirnica koje je gastro virtuoz Barbieri spremio na svoj način, a koji je odlučio podijeliti i s vama. Jela, pripremljena od pomno odabranih namirnica po uzoru na neodoljive Purina Gourmet recepte hrane za mačke,ali namijenjena  oduševljenju vaših osjetila. Zahvaljujući videima gdje vas chef Barbieri kroz recept vodi korak po korak, svatko od vas može uspješno pripremiti ovo jelo i oduševiti svoje ukućane. Ovog tjedna Barbieri vas uči pripremiti sočnu junetinu u umaku od tunjevine, koja se na vašem stolu može naći usred tjedna, ali i za nešto svečanije i posebnije prilike.  

19.04.2017 zagrebandrej barbieripurina kuhanjefoto: josip regovic | Author: 19.04.2017 zagreb andrej barbieri purina kuhanje foto: josip regovic
Priprema
    1. Kuhajte 50-ak minuta. Meso izvadite i stavite sa strane da se ohladi.
    2. U kuhinjskom blenderu pomiješajte procijeđenu tunjevinu, maslinovo ulje, majonezu, mileram, ocat, žlicu-dvije juhe od kuhanje, kapare i inćune.
    3. Na kraju dodajte limunovog soka prema ukusu. Popaprite. Ukoliko je umak pregust, dodajte još juhe od kuhanja.
    4. Ohlađeno meso narežite na tanke ploške i posložite na tanjur te prelijte umakom. Pospite peršinom.
    5. Možete poslužiti uz mladi kuhani krumpir, kratko blanširane mahune ili šparoge i salatu.
Foto: Josip Regović

Komentari