Donosimo sedmi po redu video recept s nepogrešivim chefom Andrejem Barbierijem. Pod njegovom kulinarskom palicom nastaju jela pripremljena od prvoklasnih namirnica po uzoru na Purina Gourmet recepte, pažljivo pripremljene za izbirljivo mačje nepce. Dok vaša mačka uživa u slasnim Gourmet specijalitetima, ovo je prilika da i za sebe pripremite nešto jednako slasno. Ovog tjedna Andrej Barbieri uči vas kako pripremiti aromatični klasik grčke kuhinje, gulaš od piletine s kremastom palentom. Posebnost ovog recepta nije samo u bogatim začinima, već i u načinu kuhanja koje rezultira delicijom koja se naprosto topi u ustima. Idealan je za ove ljetne dane, jer uz to što je lagan, grčki gulaš ostavlja neodoljivi okus Mediterana.
- U širokoj, plitkoj posudi, na malo maslinova ulja propirjajte luk, celer i mrkvu. Kada omekšaju premjestite ih u zdjelu sa strane.
- Meso posolite, malo posipajte brašnom i kratko popržite sa svih strana u posudi u kojoj ste pirjali povrće. Kada meso dobije boju, izvadite ga i stavite po strani.
- Dodajte 100 ml vina i na jačoj vatri dobro promiješajte kako bi sokove od pečenja pomiješali s vinom, te kuhajte dok vino ne ispari.
- Dodajte lovor, kumin, češnjak i cimet, promiješajte, dodajte povrće i meso, ostatak vina, balzamični ocat, šećer i pasiranu rajčicu.
- Promiješajte, poklopite i stavite u pećnicu na 160 stupnjeva oko sat vremena. zatim dodajte glavice ljutike te još pecite poklopljeno oko pola sata.
- Kada je stifado gotov, izvadite štapić cimeta i lovorov list. Poslužite uz kuhanu palentu.
Omiljena maskara Kendall Jenner košta samo 15 eura: U novom tutorialu pokazala kako postiže punije i gušće trepavice
Vlado Kalember otvorio dušu o bivšoj supruzi: 'Kad smo se upoznali, bila je mlada i trebao joj je netko kao ja...'
Haljina iz Zare postala viralni hit jer povećava dekolte: Probala sam je, pogledajte isplati li se dati 30 eura za nju
Čitatelji Storyja biraju: Tko zaslužuje titulu najljepše Hrvatice?
Isprobala sam Zarinu košulju za kojom je TikTok poludio: Pogledajte isplati li se dati 20 eura za nju