Story radio
Početna Gourmet 53 prikaza 02. kolovoza 2017.

LJETNI SERIJAL Tart s dimljenom pastrvom i špinatom na način Andreja Barbierija

andrej barbieri
foto: josip regovic

Donosimo vam šesti recept u izvedbi chefa Andreja Barbierija, pripremljen od prvoklasnih namirnica po uzoru na neodoljive Purina Gourmet recepte hrane za mačke, ali na oduševljenje vaših osjetila. Andrej za svoja jela koristi isključivo svježe, prvoklasne i organske namirnice koje kombinira na sebi orginalan način. S vama je ovog tjedna odlučio podijeliti recept idealan za ove tople ljetne dane, kada naš organizam ne podnosi teška jela. Chef Barbieri  priprema neodoljivi lisnati tart s nadjevom od špinata, sira i dimljene pastrve. Zahvaljujući videima gdje detaljno objašnjava korak po korak izrade jela, svatko od vas može svoju kuhinju pretvoriti u oazu vrhunske gastronomije i svoje bližnje iznenaditi jelima kakva se rijetko gdje mogu probati.

19.04.2017 zagrebandrej barbieripurina kuhanjefoto: josip regovic | Author: 19.04.2017 zagreb andrej barbieri purina kuhanje foto: josip regovic
Priprema
  1. U širokoj tavi, na malo maslinova ulja, propirjajte mladi luk i češnjak, zatim dodajte špinat, posolite, popaprite i dodajte malo muškatnog oraščića.
  2. Pirjajte dok špinat ne opusti. U kuhinjskom blenderu pomiješajte ricottu i krem sir te dodajte pirjani špinat. Sve zajedno pomiješajte. Dobro posolite i popaprite.
  3. Lisnato tijesto tanko razvaljajte. Slažite tortice za peći tako da izrežete tri sloja koja slažete jedan na drugi, s time da je donji sloj puni kruh ili kvadrat, a druga dva sloja imaju samo okrugli/ kvadratni rub (tako ćete nakon pečenja, kad se lisnato tijesto digne, imati ispunu za kremu).
  4. Tijesto prije pečenja premažite s malo razmućenog žumanjka s mlijekom. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 190 stupnjeva dok ne dobije zlatno smeđu boju.
  5. Kad se tortice ohlade, napunite ih nadjevom i gore raspodijelite komade dimljene pastrve. Pospite vlascem.
Foto: Josip Regović  

Komentari