Članica StoryGourmet tima i naša najbolja pastry chefica, Petra Jelenić  zvijezda je najnovijeg velikog transfera na našoj gastro sceni. Nakon godina stvaranja provedenih u privatnom biznisu, i kao jedna od najtraženijih konzultantica u Hrvatskoj, odlučila se na zaokret u karijeri i prihvatila ponudu Bluesun hotels & Resorts gdje dolazi na mjesto korporativne pastry chefice i predavačice na internoj Bluesun Akademiji. „Dugo godina sam radila kao pastry chef u raznim hotelima i u jednom momentu je došlo do zasićenja. Trebao mi je neki preokret, novi izazovi i način rada. Radila sam neko vrijeme u cateringu, 4 godine sam vodila slastičarnicu u Zagrebu. Nakon toga sam krenula baviti se više konzultacijama i razvoju svog slastičarskog brenda PJ", kaze Petra, čija razigrana mašta, u kombinaciji s golemim znanjem i vještinom stvara slastice koje se s pravom mogu nazvati remek djelima. U njima će odsad moći uživati gosti čak  15 hotela ovog lanca. Kako sama Petra kaže:“ Mi, svojim rukama stvaramo hranu za druge ljude, koju će oni prinijeti ustima-  smatram to iznimno intimnim činom i u popunosti sam mu posvećena. Često puta kad se uzrujam  kažu mi - „Daj se smiri, to su samo kolači… „. Onda se tek zainatim. Meni je to užasno važno i mora biti najbolje što u tom trenutku mogu napraviti.  Obožavam kreiranje, mirise, teksture. Nebitno mi je radila ja delikatne torte, mijesila prhko tijesto ili razvlačila savijače.  Bitno mi je da stvaram.“

U Petrinim kreacijama, originalnim receptima i step by step radionicama od prvog broja uživaju čitatelji StoryGourmeta, a kroz intervjue s kolegama dotiče se bitnih tema iz područja slastičarsva, bacajući svjetlo na talentirane kreativce ali i naglašavajući potrebu kvalitetne edukacije. Odsad će i polaznici Bluesun Akademije, jedinstvenog projekta u hrvatskom hotelijerstvu na koji se ovaj lanac odlučio prije osam godina kako bi neprekidno, dodatno usavršavao svoje osoblje, ali i učenike srednjih strukovnih škola  -  imati jedinstvenu privilegiju da im baš ona bude jedan od predavača. „Jednako koliko volim svoj poziv toliko volim i podučavati. Iskreno cijenim volju pojedinaca za slastičarstvom i ako mogu pomoći savjetom, receptom ili pokaznom radionicom s veseljem ću to učiniti.
Čim sam počela raditi, a imala sam  17 već sam nekako, prirodno,  počela i učiti ljude oko sebe –čim bih nešto savladala rado bi objasnila kako sam nešto napravila. Završila sam školu za slastičara, no ozbiljno sam počela učiti kad sam počela raditi. Imala sam sreću da sam radila sa divnim kolegicama i kolegama koji su imali razumijevanja za moj temper tantrum svaki put kada mi nešto ne bi uspjelo. Pa bi ponavljala i ponavljala dok ne bi bilo solidno. Uspjeh svojih učenika gledam kao svoj uspjeh. Što nas je više kvalitetnih slastičarska scena će se sve više mijenjati. Kroz Akademiju imam direktan način utjecati na kvalitetu slastičarstva. Mislim da mi je to najozbiljniji zadatak u karijeri  koji ne mogu dočekati",  zaključuje Petra.
Fotografije: Josip regović i Press