Boje su ove sezone ultimativni hit, a prokušani trikovi mogu riješiti svaku eventualnu dilemu. Nijanse make upa svakako moraju pristajati uz boju očiju, ali i ten. Tako, primjerice, ružičasta izgleda idealno na svijetloj puti, a onima tamnije boje tena bolje pristaje boja borovnice. Kada je o sjenilima za oči riječ, nijansa koju ćete staviti na kapke trebala bi odgovarati boji očiju, tako da onima s plavim očima odlično pristaju akcenti boja u sivoj i plavoj paleti te maskara smeđe boje. Zelenim očima pristaju zelene i ljubičaste nijanse, kao i ljubičasta boja maskare. Ženama sa smeđim očima odlično pristaju zelene, brončane i zlatne nijanse te mornarski plava nijansa maskare.

Budući da je rumenilo make up ultimatum sezone, obrazi su dobili prirodan i osvježen izgled, pa će nijanse narančaste, ružičaste pa i zlatne biti hit na obrazima. Važno je postići prirodnost, pa osobama s vrlo svijetlom puti odgovaraju brončane, svijetlobež te blago narančaste nijanse. Isto tako, izbjegavajte rumenila s jakim akcentima crvene i narančaste. Že­ne s maslinastom bojom kože neka koriste brončanu, ružičastu te svjetliju narančastu, a onima s tamnom puti pristaju nijanse zemljanih tonova, žuto-naranča­sta i ljubičasta. Beauty eksperiment s modelom i glumicom Anitom Du­jić predstavlja tri trendov­ska make upa. Za prvi look bit će potrebno upotrijebiti samo puder i ruž, a predlažemo odličan Phyto Eclat iz Sis­leya te ruž Shiseido Shimmering Rouge u boji Iron Maiden. Klasični smokey eyes i crve­ne usne ostvarit će Dior 5 Colours Eyesha­dow u srebrnim nijansama i ruž Estée Lauder Pure Color Long Lasting.
Za treći look odličan je izbor Guerlainova limitirana edicija rumenila Noire Blush G sa skalom toplih naran­častih tonova. Uz to, koristite i Givenchyjevo rumenilo Blush Gelee u tubi za sočne obraze. Anita Dujić podijelila je s nama nekoliko svojih rituala za ljepotu pa je tako rekla da nikad ne ide u krevet a da prije nije skinula šminku. A za djevojke koje vole crveni ruž, savjetuje crvenu olovku za usne Max Faktor, koja se ne razmazuje i traje satima. Jako voli organske proizvode, pa je tako veliki ljubitelj kozmetike dr. Hauschka, a njihovu dnevnu kremu za lice i za tijelo koristi već godinama. Kad je o njezi usana riječ, bez Melema ne može zamisliti svoju rutinu, pogotovo ljeti, kada ga koristi i za područje oko očiju i usana, i to dok boravi na plaži. Napisala Bianca Šehović Fotografije Mare Milin Styling Ivana Karapanđa Šminka Ana Rajić Frizure salon Ruža Popis prodavaonica: I-gle, Dežmanova 4; Max Mara, Gundulićeva 19