Story radio
Početna Izdvojene vijesti Cover: Izdvojeni moda i ljepota 60 prikaza 14. rujna 2009.

Barbara Radulović: oči širom zatvorene

radulovic1

Atraktivna TV voditeljica Barbara Ra­du­lović jedna je od onih djevojaka koja se ne viđa često na društvenim događanjima. Jednostavna djevojka koja svojom pojavom brojne muškarce ostavlja bez daha, na to se previše ne obazire i uživa u privatnosti. Jedini muškarac do čijih joj je pogleda stalo jest njezin du­gogo­dišnji dečko s kojim živi. Ljepota i šarm nisu je­dine kvalitete ove mlade, uspješne i poduzetne Zag­rep­čanke koja, uz to što je voditeljica na televiziji CMC, vodi i obiteljski posao. Kako se ta 26-godišnja ekonomistica snašla pred objektivom i što je ono što je privlači u fotografiji i modi otkriva u intervjuu. Prije dvije godine u medijima ste proglašeni najzgodnijom Hrvaticom, a i dalje se često pojavljuju top-ljestvice najseksepilnijih i najpoželjnijih žena u Hrvatskoj na kojima ste vrlo visoko pozicionirani. Kako to doživljavate? Tim ljestvicama ne pridajem previše pozorno­sti jer nemaju veze s objektivnom ljepotom. Ve­liki je utjecaj medija koji plasiraju hot stuff djevojke na sam vrh. To su uglavnom djevojke koje se često pojavljuju u medijima, a uz to ima i niz presudnih faktora pri kreiranju ljestvica ‘najzgodnijih’ cura. Iskreno, ni sama ne znam kako sam završila na tim ljestvicama. To mi na neki način laska, ali tome ne pridajem određenu važnost.

radulovic6 | Author:
Doživljavate li sebe kao seksi ženu? Kako kada. Smatram da je za seksepil najvaž­nije samopouzdanje i kada je žena prirodna i iskrena. Ako govorimo o okvirima ljepote, oni se s vremenom mijenjaju i ne postoji konstan­ta. Sebe ne smatram superbombom, nego normalnom djevojkom. Sretna sam zbog toga. Kako se odijevate kada želite zavesti? Devedeset posto žena ističe dekolte, ali ja ne. Lijepo mi je vidjeti otkrivena ramena i vrat. To mi je seksi, a mislim da imam i ok noge pa ih katkad naglasim. Mi, žene, uvijek pomalo zavo­dimo jer volimo vidjeti da smo u očima drugih privlačne, što nam godi neovisno imamo li uz sebe muškarca.
radulovic5 | Author:
Kako održavate svoju idealnu liniju? Plesom i treninzima. Ne mogu reći da se super hranim. Da, jedem fast food, jedem iza deset navečer, pijem kavu i ne jedem svaki dan voće. Ali uvijek slušam svoje tijelo i mislim da je više od svega važna umjerenost. Imate li neki modni fetiš? Volim tenisice iako ne znam bih li to kategori­zirala kao fetiš. Zacijelo ih imam previše. S ob­zirom na to da nisam nešto rastrošna kada je o odjeći riječ, volim si priuštiti lijepe tenisice, a najčešće ih kupujem preko eBaya.
radulovic4 | Author:
A cipele s potpeticama? Volim cipele s visokom potpeticom, gledam ih i predivne su mi. Ali kad ih obujem, patim, što je zapravo smiješno jer uvijek kad ih obujem, sa sobom nosim i tenisice. U štiklama ne znam voziti, čak sam jednom umalo imala automobilsku nesreću. Kako biste opisali vaš stil odijevanja? Moj stil varira. Trenutačno na posao ne dola­zim odjevena kako bih voljela jer moj posao zahtijeva i ozbiljniji pristup odjeći. Privatno se odijevam vrlo ležerno s obzirom na to da sam se dugo bavila sportom i plesom pa sam se pronašla u tom stilu. Kultura sporta duboko mi se uvukla u pore kroz košarku i ples, treninge i ekipu pa sam jednostavno razvila potrebu za takvim stilom.
radulovic2 | Author:
Koga biste izdvojili kao uzor ili modnu ikonu, čiji vas se stil posebno dojmio i zašto? Iako ne pratim njihov rad ili glazbu, uvijek me pozitivno šokiraju žene kao što su Dita Von Teese ili otkačena Lady Gaga. Cijenim hrabrost i originalnost u pristupu modi. Britanska pjevačica M.I.A me oduševljava, a od ovih malo ‘umjerenijih’ trendseterica sviđaju mi se Gwen Stefani i r’n’b pjevačica Rihanna. Volite li ići u šoping? S obzirom na to da smo sami svoji stilisti na CMC-u, u trgovačkim sam centrima barem jednom tjedno jer sama posuđujem odjeću, tražim i vraćam. Vjerujem svome ukusu pa kada je o odabiru odjeće riječ, ravnam se po sebi. Privatno ne odlazim u planski šoping ni u inozemstvo. No otkrila sam kupnju preko interneta koja mi je uštedjela puno novca, a s druge strane, kupila sam odlične komade odjeće koje u prodavaonicama nikada ne bih pronašla. Vo­lim kupovati i po second hand shopovima, a pomoću interneta virtualnu kupnju obavljam u prodavaonicama koje se protežu od Tajlanda preko Amerike do Francuske i Engleske.
radulovic1 | Author:
Koja vam je omiljena modna marka i zašto? Nemam omiljenu modnu marku ni kreatora. Volim rasprodaje i povoljnu kupnju. Ne trošim puno novca na odjeću. Pripazim da za posao odaberem kvalitetnije komade, no to je sve. Koliko vremena provodite pred zrcalom? Na dnevnoj bazi ne više od pola sata, i to ujutro kada se spremam za posao. Ne idem kod kozmetičara, pa čak ni kada sam imala vlastiti salon nisam imala tu praksu. Važno mi je imati njegovanu kosu pa već neko vrijeme odlazim u frizerski studio GT. No to je jedino mjesto na koje odlazim da bih se uljepšala. Koliko vam je važno što nosite na sebi? To mi je nevažno u smislu odjeće s potpisom. Ali s druge strane, važna mi je moda koja me veseli i putem koje se izražavam i potičem kreativnost. Moda me čini sretnom jer je doživljavam kao igru koja ostavlja puno prostora kombiniranju i eksperimentiranju. Kako se snalazite s glačanjem i pranjem odjeće? Volite li te kućanske poslove? Naravno da ne volim, i ne znam tko ih voli?! Kada je o pranju i glačanju riječ, to radim s gr­čem na licu, no odradim kad moram. Ormar mi često bude u kreativnom neredu, kako to volimo nazvati, ali onda smognem snage i uh­vatim se posla spremanja i slaganja krpica. Kakav stil preferirate kod suprotnog spola? Kod mene ne prolaze šminkeri i preulickani frajeri. A zlatni lanac oko vrata i slično, ekstremi su o kojima i ne razmišljam. Smatram da nisam prezahtijevna kad je o odijevanju suprotnog spola riječ, ali ne volim utegnute muškarce. Važ­no mi je da imaju dobar parfem, majicu, hlače i što će im više! Uživate li u modnim snimanjima? Gledam na to kao na odličnu priliku kako bih dobila izvrsnu fotografiju sebe. Kada sam okružena profesionalnim timom ljudi koji se brinu o meni, jako mi je zanimljivo promatrati kako me šminkaju, friziraju i uređuju. Potom slijedi fotografiranje, koje me također vrlo zanima, odnosno sam postupak od namještanja, preko snimanja pa sve do završne fotografije i njezina rezultata.

Razgovarala Ana Lukiček Snimio Mladen Šarić Styling Petar Trbović Šminka Simona Antonović Kosa Mijo Majhen za Glamour Snimljeno u parku Maksimir, Javna ustanova Maksimir, Maksimirski perivoj bb Popis proda­vaonica: Women’secret, Petrićeva 4; Nama, Ilica 4; Stiefelkönig, Ilica 33; Topshop, Avenue Mall

Komentari