Odlazak na putovanje u većini je situacija ženama puno zahtjevnije, odnosno njihove su pripreme kompliciranije te je za njih potrebno mnogo planiranja unaprijed. Ja to mogu potvrditi i iz vlastitog iskustva, a kako bih pomogla pripadnicama istog spola, pripreme za putovanje raščlanila sam na pet jednostavnih koraka.

Prvo na redu bilo je pranje rublja kako bih na zasluženi godišnji odmor mogla ponijeti dovoljno odjevnih komada za sve prigode. Nažalost, tik pred putovanje pokvarila mi se perilica rublja, pa sam morala ići u samoposlužnu praonicu rublja udaljenu nekoliko ulica od mog stana. Srećom, moja automobil Citroën SUV C3 AIRCROSS nudi toliko prostora da sam bez ikakvih problema i gužvanja, nakon pranja svoje čisto rublje uspjela spremiti u prtljažnik.

Kako ne bih gubila dragocjeno vrijeme, nakon pranja odjeće, zaputila sam se u trgovinu po sitnice potrebne za put. Trebale su mi trajne namirnice poput tjestenine, riže i konzerviranih proizvoda, a kako to obično biva, iz trgovine sam izašla s mnogo više stvari nego što sam planirala. Gomila vrećica doslovno je zatrpala stražnju klupu automobila, pa sam jedva vidjela kroz stražnje staklo koje mi je potrebno da se sparkiram pred stan. Srećom, moj pametni automobil lagan je za parkirati zahvaljujući kameri za vožnju unatrag Top Rear Vision i sustavu pomoći pri parkiranju. Park Assist tehnologija pomaže vam pri manevriranju za bočno ili okomito parkiranje dok Active safety brake sustav kočenja u nuždi smanjuje opasnost od sudara, tako da nisam imala nikakvih problema.

Kada sam sve stvari ostavila kod kuće, sjela sam nazad u svoj Citroen i zaputila se na manikuru i pedikuru, a prije toga sam se naručila na depilaciju. U salonu za nokte bila je velika gužva, pa sam brže bolje uskočila nazad u automobil i odlučila prvo obaviti depilaciju. Na moju sreću, na cestama nije bilo gužve i s depilacije sam se vratila taman na vrijeme da mi urede nokte kako bih bez srama mogla ljetne noći provesti u sandalama.

Na putu kući, pogledavši se u ogledalo, shvatila sam da bi mi dobro došlo i šišanje, pa sam nazvala svoju frizerku i pitala je ima li slobodan termin. Došla sam kući, sparkirala svog limenog ljubimca i ostavila ga da uživa u zasluženom odmoru, a ja sam se pješice zaputila na frizuru u salon koji se nalazi u mojoj stambenoj zgradi. Nakon šišanja umorna ali zadovoljna što sam ispunila svih pet koraka prije putovanja, legla sam na kauč i zaspala.