Svjedoci smo da tehnologija napreduje iz dana u dan, a samim time mijenjaju se i trendovi. Iako su “obični” automobili uvijek dolazili do svojih kupaca, početkom aktualnog tisućljeća, zbog promjene načina života I većeg posvećivanja pažnje aktivnostima u prirodi, pojavila se potreba za naglašeno funkcionalnim automobilima.

Masovno se, u svim segmentima i kod svih proizvođača krenulo s Monovolumenima pa su neki konfekcijski, čak tretirani kao luksuzni kombiji. S druge strane, manji dio publike uvijek je bio fasciniran terencima koje se smekšalo kako bi se dobilo SUV-ove. S obzirom na to da se malo ljudi kreće po teškim terenima i prometnicama, velika većina kupovala je SUV-ove bez pogona na sve kotače. Upravo zbog toga, proizvođači su na tržište ponudili automobile zanimljivije od monovolumena, ali jednako funkcionalne, sličen SUV-ovima i bez skupog pogona na sve kotače.

Peugeot tako nakon privlačnog 3008, predstavio i njegovu veću inačicu, model 5008, crossover koji objedinjava prostornost, moć i nadasve privlačni izgled. Novi PEUGEOT 5008 ima sva obilježja SUV-a: dug i vodoravan poklopac motora, okomit prednji kraj, podignutu bočnu liniju karoserije... Zanosan, snažan i upečatljiv dizajn.

Zahvaljujući jednakoj visini (1,64 m s krovnim nosačima) krasi ga vitka i vrlo dinamična silueta. Sprijeda se nalazi jedinstvena maska s kromiranim krilcima, dok se straga ističe sjajna crna letvica i LED svjetla opalnoga sjaja u obliku linija koje su svojstvene identitetu najnovije generacije SUV-ova Marke.

PEUGEOT s novim Novi SUV Peugeot 5008 sa sedam sjedala osvaja novo područje, područje velikih SUV-ova sa sedam mjesta u segmentu D. Na tom obećavajućem tržištu, koncept novog SUV PEUGEOT 5008 donosi trostruki izazov: nastaviti razvoj Marke i podići je u viši cjenovni razred, postati vozilo prisutno na svjetskoj razini i ostvariti međunarodni uspjeh te postati vodeće vozilo segmentu velikih SUV-ova sa sedam mjesta u segmentu D. Dostupan je s četiri razine opremljenosti: Active, Allure, GT Line i GT. Ta je oprema za novi SUV PEUGEOT 5008 savršeno usklađena sa strategijom koju je Marka razvijala posljednjih deset godina.

'Kočnica mi se jako sviđa jer lijepo reagira i nije preagresivna što je dosta dobro kada prvi put vozite automatic i nesigurni ste. Ovaj automobile je odličan za obitelji jer ima prostran prtljažnik pa je idealan za sve one koji vole ili često putuju',  tvrdi Andrea Andrassy.