Dvorac Lukavec, koji se u pisanim izvorima prvi puta spomenuo 1257. godine,  već se treću godinu u lipnju svakodnevno spominje među krugovima elektronske glazbene vladavine i obožavateljima dugog, dobrog plesa pod nebom Zagreba. Ovaj spomenik burne povijesti toga kraja, utisnute u svakom njegovom kamenu, opet će prožeti zvuk profinjene techno i house glazbe.

Bajkoviti 'čagerski' bal treći put će zavladati Lukavcem
Iljir Gjidoda 


Riječ je o već tradicionalnom Rave Balu koji će i ove godine, ususret ljetu, u Lukavec donijeti DJ dvojac pod imenom Sindikat. Kolektiv koji čine Denis Beifuss i Mate Čeko na trećem Ravebalu ugostit će glazbenog maga iz susjedne Slovenije, popularnog Valentina Kanzyanija, kao i zagrebačkog glazbenog mahera, Nicolea iz kolektiva Reform. 'Već duže vrijeme želimo ugostiti Valentina, ali nas uvijek netko preduhitri. Cijenimo ga kao producenta i DJ-a, ali prije svega kao čagera. Ima dobru vibru koja će se savršeno uklopiti u ovu priču', kažu za Story.hr entuzijastični organizatori ovog posebnog događaja.

Bajkoviti 'čagerski' bal treći put će zavladati Lukavcem
Iljir Gjidoda 

Partyji i događaji Sindikata redovito okupljaju brojne obožavatelje kvalitetnog elektronskog zvuka i neumornog plesanja do posljednjih stotinki njegova trajanja. Ti štovatelji plesnog, pomalo bezobraznog, mekog, ali žestokog zvuka svaki put energijom i plesom inspiriraju Matu i Denisa na nove glazbene poslastice i upečatljive programe. Upravo zato, Rave Balu svake godine dodaju nešto novo.

Bajkoviti 'čagerski' bal treći put će zavladati Lukavcem
Iljir Gjidoda 


'Ove godine smo promijenili mjesto DJ pulta pa time i cijeli vizualni koncept. Svaka godina je za svakoga od nas posebna po nečemu', otkrivaju dečki koji u stvaranju Rave Bala uz sebe imaju snažan i kreativan tim koji im pomaže da svoje ideje najbolje pretoče u švedski stol za glazbene gurmane. Osim što su tronu glazbenih vladara večeri pronašli novo mjesto, organizatori su ove godine odlučili pružiti posjetiteljima mogućnost dugosatnog plesa na unutarnjim balkonima dvorca.

Bajkoviti 'čagerski' bal treći put će zavladati Lukavcem
Iljir Gjidoda 


Uz istančan glazbeni program, Rave Bal još će jednom upotpuniti i raskošan vizualni program. 'Osmišljavanje vizuala sljedećeg događaja počinje po završetku trenutnog i tako je svaki put. Za taj dio je zadužena Gana Elez, koja je završila scenografiju u Školi primijenjene umjetnosti i dizajna i oduvijek želi spojiti strasti prema glazbi, plesu i scenografiji', priča Sindikat i ističe zašto su kao portal za elegantan, hedonistički bijeg u svijet plesa i glazbe odabrali baš Lukavec.

Bajkoviti 'čagerski' bal treći put će zavladati Lukavcem
Sindikat 


'Želja nam je bila pronaći mjesto u blizini Zagreba prigodno za plesnjak, a ona je onda stvorila Rave Bal u Lukavcu. Smatramo da se oko ambijenta vrijedi potruditi jednako koliko i oko razglasa i kvalitetne glazbe. Kada to sve imate, to je onda to - oku i uhu ugodno', iskreno objašnjavaju organizatori koji s nestrpljenjem čekaju subotu, 16. lipnja kako bi u 13 sati vrata 'Nacije čagera' otvorila partijanerima koji znaju što žele.