'Uzbuđenje koje sam osjetila u cijelom tijelu kada su došle koze apsolutna je ekstaza. Nikada nisam osjetila ništa slično, bila sam i zaprošena, ali to nije bio najbolji dan u mom životu', rekla je prije nekoliko tjedana zvijezda ‘Igre prijestolja’, 23-godišnja glumica Sophie Turner, nakon vježbanja joge s kozama. Najdraži su joj bili nekoliko mjeseci stari kozlići, ali priznala je da su joj odvlačili pozornost i da se nije baš mogla koncentrirati na asane. 

'Velika koza hodala mi je po leđima, što je bilo dosta bolno, kao dobra sportska masaža', dodala je glumica koja je samo jedna od zvijezda koje su isprobale taj novi trend. 

Khloé Kardashian vježbala je s glumcem Kevinom Hartom, koji nije bio oduševljen takvom jogom pa je na kraju sata svima savjetovao da pobjegnu.

Ovu jogu ‘izumila’ je 2016. Lainey Morse koja je oduvijek obožavala koze. Kada je kupila imanje u Oregonu, odmah je nabavila koze i tvrdi da su joj bile odlična antistresna terapija. 

'Stajali smo nasred polja, oko nas je bilo moje stado i prijateljica je rekla da bi tu trebali održavati satove joge. Rekla sam: “Može, ali koze će skakutati po ljudima”. “Odlično”, odgovorila mi je', opisala je početak trenda za koji tvrdi da odlično opušta sve vježbače jer se tijekom sata stope s prirodom, a pritom je skakanje i hodanje koza po leđima dobra masaža.