Na 12 lokacija iz 14 škola i jednog vrtića, volonteri i gosti čitali su djeci priče o starom Zagrebu i popularne bajke te ih na taj način potaknuli na čitanje i volontiranje. Studenti Muzičke akademije za djecu iz vrtića Mirjam Weiller u gornjogradskom parku Bele IV. izveli su prekrasnu glazbenu priču „Medo i gitara“. 

U zelenom i miomirisnom parku Gajevo, nedaleko od OŠ Ivana Meštrovića na zagrebačkom Jarunu, cijelo popodne odzvanjali su dječji smijeh i pjesma. Tamo se na plavim dekicama okupilo čak 200 djece koji su u pratnji svojih učitelja i nastavnika slušali priče, pjesmice i bajke. Volonterima i učiteljima se pridružila i glumica Matija Prskalo. Djeca su uživala i svi su se složili da bi čitanje na dekicama u parkovima trebalo biti češće. Čitale su se kratke pjesmice iz "Veselog zemljopisa" Zvonimira Baloga, priče iz zbirke "Zmaj od stakla" Sunčane Škrinjarić, bajke braće Grimm , "Zašto (ne) volim bajke" Zorana Pongrašića, "20 tisuća milja pod morem", "Pikove avanture", "Bik koji je želio biti šik", "365 priča za laku noć". 

Na dekicama za snove su čitali i glumci te pjesnici i pjevači: Enes Kišević, Alen Šalinović, Matija Prskalo, Vanja Matujec, Sandra Bagarić, Ivana Boban, Goran Malus, Beti Lučić, Marija Kolb, Vlatka Burić Dujmović, Anja Đurinović Rakočević i Ana Kvrgić. 

Bio je to čaroban dan kakav su klinci mogli samo poželjeti jer su naučili mnogo toga, ponajprije kako je važno zajedništvo te čitati i pomagati drugima!