Brudet je tradicionalno ribarsko jelo uglavnom pripremljeno od jeftine ribe. U brudet možete staviti doslovno sve. Sav onaj prilov, sva landovina, sva morska divljač – pauci, kokoti, sve one male škarpine završavaju u brudetu. I što ih je više, to je brudet bolji!
SASTOJCI
kilogram i pol razne ribe
pola kilograma sipe
dva veća luka
pelati
250 g instant palente
četiri lista lovora
malo čilija
sol i papar
2 dl bijelog vina
pola decilitra maslinova ulja
Ribu dobro očistite i filetirajte, a od kostiju napravite temeljac kojim ćemo podlijevati jelo dok se kuha. Očišćenu sipu narežite i pirjajte na luku s malo pelata, lovora i vina. Kuhajte dok sipa ne omekša, a zatim dodajte riblje filete koje prethodno pobrašnite i popržite. Podlijte ostatkom temeljca i kuhajte bez miješanja 15-ak minuta. Ukusno jelo na kraju začinite po želji i poslužite s mekom palentom, koju ste skuhali kao prilog.
Omiljena maskara Kendall Jenner košta samo 15 eura: U novom tutorialu pokazala kako postiže punije i gušće trepavice
Haljina iz Zare postala viralni hit jer povećava dekolte: Probala sam je, pogledajte isplati li se dati 30 eura za nju
Vlado Kalember otvorio dušu o bivšoj supruzi: 'Kad smo se upoznali, bila je mlada i trebao joj je netko kao ja...'
Čitatelji Storyja biraju: Tko zaslužuje titulu najljepše Hrvatice?
Isprobala sam Zarinu košulju za kojom je TikTok poludio: Pogledajte isplati li se dati 20 eura za nju