Na internacionalnoj je sceni još od tinejdžerske dobi, svjetski je rekorder u brzini sviranja violine, nastupio je pred kraljevskom obitelji u Velikoj Britaniji izvevši im Nirvanin hit ''Smells like teen spirit“, a ove subote, 13. listopada dolazi u zagrebačku Arenu. David Garrett, jedan od najuspješnijih pop i crossover violinista suvremenog doba u Zagreb dolazi u organizaciji Star produkcije u sklopu svoje megauspješne turneje "Explosive live". Njemačko – američki violinist svjetski je priznati glazbenik kojeg ne obožava samo publika nego i kritika. Ovo će mu biti prvi samostalni koncert u Zagrebu i to ga posebno veseli.

- Iznimno nam je drago što ćemo Davida dovesti u Hrvatsku te ne sumnjamo da će domaća publika prepoznati čaroliju različitih glazbenih žanrova u izvedbi jednog impresivnog umjetnika - ističe direktor Star produkcije Alen Ključe.

Već kao tinejdžer odselio se od roditelja i otišao u London gdje je upisao Kraljevski glazbeni koledž, koji ubrzo nastupa zbog odlaska u New York. Ondje upisuje prestižnu glazbenu školu Juilliard. Da je poseban, prvenstveno zbog tehnike sviranja violine, potvrdio je u samom startu kao jedan od najboljih studenata. 

No put do uspjeha bio je trnovit pa je David za školarinu zarađivao radeći kao model, bibliotekar i ulični svirač. 

Prekretnica u karijeri dogodila mu se s trećim albumom ''Encore“, koji je objavio za europsko tržište 2008. godine kako bi se približio mlađoj publici. Na njemu se našla šarolika ekipa od Bacha i Puccinija do AC/DC-a i Michaela Jacksona. Kombiniranje klasike s drugim glazbenim žanrovima lasniralo ga je u sam vrh, stoga i ne čudi podatak da je u četvrt stoljeća karijere održao više od 1500 koncerata. David se može pohvaliti da je bio jedini europski izvođač koji je nastupio pred engleskom kraljicom Elizabetom II. povodom njenog Dijamantnog jubileja. Također u njegovoj glazbi uživali su Barack Obama i Angela Merkel.

Garrett, koji izgledom podsjeća na Kurta Cobaina, a zahvaljujući talentu i virtuoznosti nosi nadimak ''vražji violinist“, poznat je po tome da mu koncerti više izgledaju kao rock spektakl nego onaj klasične glazbe. Zašto je jedan od najboljih na svijetu pokazat će i na zagrebačkom koncertu 13. listopada, a ulaznice za njegov nastup u Areni Zagreb možete kupiti u sustavu i na svim prodajnim mjestima Eventima.