Drugi tjedan priprema za NYC Maraton lagano dolazi kraju. Temperature su se ovaj tjedan popele preko 30 stupnjeva i trčanje je postalo iscrpljujuće.

Hidra Iso me spašava po ovim vrućinama jer pri tolikom znojenju i gubitku tekućine nije dovoljno piti samo vodu već treba nadoknaditi i izgubljene elektrolite. Ovako nagla promjena vremena traži vrijeme za prilagodbu tijela na nove uvjete.

Ponedjeljak u Trčaoni smo počeli intervalima na tempu 5:50 pa 5:10. Srijedu je bio lagani konverzacijski tempo 40 minuta, ali taj trening sam preskočio zbog proslave 15 godina Men’s Healtha u Hrvatskoj. Zato sam u petak odradio brzi trening od 13,5 km na tempu 5:10. Idući tjedan trebam malo smanjiti tempo, a povećati dužinu. S obzirom da se bliže praznici i kraći godišnji odmor teško da ću redovito moći trenirati, ali ću svakako iskoristiti svaki trenutak.

Na ovoj dužini sam po prvi puta probao Saucony Triumph Iso 5 tenisice i moram reći da sam veoma zadovoljan. Obično nove tenisice treba isprobati na laganijim treninzima kako bi se noge prilagodile na tenisice i obratno, ali u ovom slučaju to nije bilo potrebno. Cijelim putem su bile veoma čvrste i udobne, a nakon dužine nisam osjetio nikakve bolove. Tenisica kao da je rađena po mojoj mjeri i savršeno mi pristaje.

Trening u petak sam iskoristio i za testiranje Galaxy Watch Active-a. Iznenadio sam se koliko je jednostavno bilo postaviti Stravu (aplikacija za praćenje, analizu i dijeljenje trkačkih i biciklističkih treninga) na sat i pokrenuti ju prije trčanja doslovno s jednim dodirom ekrana. Kad sam se vratio doma, i do mobitela i wirelessa, svi su se podaci odmah sinkronizirali online bez bilo kakve moje brige oko toga. Osim toga su me pozitivno iznenadili i ostali podaci koje sat omogućava, kao primjerice, praćenje otkucaja srca i stresa tijekom cijelog dana ili praćenje faza sna tijekom noći. Jedina mi je dilema kada se odvojiti od sata kako bi se baterija napunila.

Utorak i četvrtak sam odradio prilično naporne treninge u Biotrening centru. Utorak je naglasak bio na gornjem dijelu tijela (ramena, leđa, prsni koš), a četvrtak na listovima i kvadricepsima. Penjanje uz stepenice neovisno o tempu me uvijek iscrpi, ali sve je stvar vježbe pa se nadam da će s vremenom biti puno lakše.

Tjedan sam završio nedjeljnim Trčaona roštiljom koji se godinama odvija sredinom lipnja. Super je kada se cijelo društvo iz svih grupa sastane u opuštenoj atmosferi bez kakvih obveza. Definitivno takvih događaja treba biti što više, osim što malo ‘kvare’ plan prehrane, ali tu i tamo malo varanja je svima dopušteno.