Story radio
Početna Lifestyle 171 prikaza 16. srpnja 2019.

Evo kako je 'More knjiga' obogatilo kulturno zabavnu zagrebačku scenu

'More knjiga' posjetilo više od 150.000 posjetitelja

Ovog vikenda završeno je peto izdanje kulturno zabavne manifestacije More knjiga koju je Lumen izdavaštvo pokrenulo s ciljem promocije knjiga i poticanja čitanja. Brojna događanja poput književnih susreta, Art eventa, filmova na otvorenom, glazbenih večeri te više od 300 besplatnih naslova na hrvatskom i engleskom jeziku bili su na raspolaganju posjetiteljima protekla dva tjedna.

 | Author:

Za predivnu atmosferu i scenografiju ovogodišnjeg izdanja 'Mora knjiga' bio je zadužen svjetski poznati umjetnik Mario Miše. On je čarobnim instalacijama lebdećih meduza park Zrinjevac pretvorio u najpopularniji photo point u gradu. Goleme bijele meduze posjetitelje su odvele u fantastični svijet intergalaktike, što je ujedno bila i tema petog izdanja 'Mora knjiga'.

 | Author:

Najbolje ljetne večeri zasigurno uključuju dobro društvo, osvježavajući koktel, ležaljke te filmske projekcije na otvorenom. Ljubitelji filmske umjetnosti u sklopu 'Mora knjiga' otputovali su u daleke galaksije SF klasika.

 | Author:

Na 'Moru knjiga' su za najmlađe posjetitelje održane i četiri radionice u sklopu Nacionalne kampanje 'Čitaj mi' za promicanje čitanja djeci od najranije dobi. Lijepe i maštovite priče djeci je čitala književna teoretičarka dr. sc. Marija Ott Franolić, koja ih je pritom upoznavala s novim riječima te s kojom su djeca vježbala vještine slušanja i prepričavanja.

 | Author:

Podršku manifestaciji koja spaja umjetnost, knjigu i zabavu pružio je i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, naglasivši kako je znanje ključan stup naše zemlje i grada, a čitanje ključan faktor u razvijanju kreativnosti i kritičkog mišljenja.

'More knjiga' apsolutno je oduševilo kako domaće, tako i inozemne posjetitelje. Bila je to idealna prilika za osvježiti se u najljepšem zagrebačkom parku u srcu ljetne sezone. Sigurni smo kako svi posjetitelji s nestrpljenjem očekuju iduće izdanje 'Mora knjiga', nove naslove i još bogatiji program.

Komentari