Zašto ˝Hileja˝?

Naziv utrke „Hileja“ inspiriran je činjenicom kako su davni preci mještana Marine i okolice bili „Hileji“ ili „Hili“. Nastanjivali su Hilejski poluotok, točnije područje od poluotoka Lovrečina (punte Jelinka, poluotok koji dijeli Marinu i Vinišće), pa sve do Rogoznice. Hileji su za sobom ostavili mnoštvo neizbrisivih povijesnih tragova, utabanih u ljutom kršu. Sudjelovanjem na utrci „Hileja Marina trail 2019“. proći ćete krajevima Hilejskog poluotoka uživajući u netaknutoj prirodi. Sa staza se pruža predivan pogled na Marinski zaljev, Seget Vranjicu, Trogir, Čiovo, Viniški zaljev, Drvenik Veliki, Drvenik Mali, Brač, Hvar, Šoltu i Vis. 

Izazovne staze za najbolje trkače

Prijaviti se možete za  Challenger ili Ultima utrku te istrčati 11, odnosno 22 kilometra. Staze obilježavaju šumski put, škrape (stari potok), kamenjar, brnistra, masline i maslinici, zavojite i strme makadamske staze. Ali, prije svega predivan krajolik koji će ostaviti neizbrisiv trag svakom sudioniku utrke, koji će usput otkriti što to znači „lomiti ćoše“ na uskim, brdovitim, krševitim i zavojitim stazama koje povezuju Marinu i Vinišća. Staze su označene crveno bijelim trakicama cijelom dužinom, a na skretanjima su nacrtane strelice u boji. Na ključnim mjestima stajati će volonteri. Staze su iscrtane na karti koju dobiva svaki trkač u startnom paketu.

Kada i kako se prijaviti?

Utrka se održava 07. rujna 2019., a prijaviti se možete putem sljedećeg linka: https://stotinka.hr/hrv/dogadjaj/982
U sklopu utrke "Hileja" Marina Trail 2019. organizira se i dječja utrka "Đir" dužine 2 km. Trči se od Kule do kraja plaže (prema istoku) i nazad do Kule. Utrka ĐIR biti će podijeljena u dvije kategorije, 1. - 4. razred i 5. - 8. razred. Svi sudionici utrke ĐIR dobivaju zahvalnicu dok prva tri mjesta u svakoj kategoriji dobivaju poklon pakete sponzora. 

Prijave djece se mogu napraviti putem online obrasca, u uredu Turističke zajednice u Marini te na zapisničkom stolu na dan utrke 07.09.2019. do 10:00 sati.

Svaki trkač, osim vremena i rezultata, sobom uvijek odnosi i ono neprocjenjivo: uspomene predivnog krajolika, gostoprimstvo i ljubaznost domaćina te prijateljski raspoložene sudionike. Upravo zato, ˝Hileja˝ Marina Trail na popisu je utrka koje jednostavno ne smijete zaobići!