Hrvatska je domaćin najveće ikad održane Lions regate u svijetu. Najbrojnije izdanje regate Jedrima protiv droge održava se od 24. – 27. travnja, najavljuje 28 stranih posada te više od 500 sudionika čiji će dolazak u Hrvatsku biti iznimno velika reklama naše zemlje i same destinacije – otoka Murtera. Oni će 24. travnja isploviti iz murterske Marine Hramina te plovidbom akvatorijem Kornata u svijet poslati sliku sportskog druženja s porukom zajedništva, empatije i međusobnog pomaganja. Uz sportski natjecateljski dio, sudionike očekuju i brojne druge zabavne aktivnosti. 

Tradicionalna humanitarna regata Jedrima protiv droge u proteklih 21. godinu postala je pravi simbol prevencije protiv droge i pomaganja potrebitima. Ovogodišnjim sudjelovanjem više od 500 sudionika iz cijelog svijeta najveći je svjetski sportski skup humanitarne organizacije Lions Clubs International.

S gotovo 1,5 milijuna volontera, Lionsi su najveća humanitarna organizacija na svijetu. Pod sloganom 'Mi Služimo' koji ujedinjuje Lionse cijeloga svijeta,  Lionsi pomažu slijepima i slabovidnima, podržavaju inicijative prekida nasilja između mladih, hrane gladne, bore se protiv globalnih epidemija kao što je dijabetes, pomažu područjima pogođenim prirodnim katastrofama i mijenjajući život na bolje, predani su zadovoljavanju potreba na lokalnoj i globalnoj razini.