Zanimljivo štivo opisuje doživljaje članova ekspedicije “Vlaji na Himalaji“,  ljepotu prirode koja ispunjava i prodire kroz sva čula naših poznatih putnika: Stipe Božića, Vedrana Mlikote i autora Hrvoja Rupčića te njihovo osvajanje 6.476 metara visokog  himalajskog vrha Mera Peak!

Čudesna je ta Himalaja. Čudesna i sveta. Učiteljica života koja nas već na odlasku zaziva da joj se vratimo po nove lekcije i nova učenja.

Iz Predgovora:
„....Ali u zadnje vrijeme sve manje pišem o himalajskim pustolovinama. Čini mi se, nakon vremena proteklog od prethodnih uspona po najvišim i najopasnijim stijenama svijeta, kao da sam već sve napisao i snimio te da bi možda novi tekstovi samo ponavljali ono što sam nekoć pripovjedao. Na sreću, stižu novi pripovjedači- zanesenjaci, a s jednim od njih u jesen 2017. bio sam u Nepalu, točnije u Himalajama. Ovaj me glazbenik posve iznenadio svojom neposrednošću i svježinom. Doživljaje koji se munjevito nižu duž dugog, strmog i naoko negostoljubivog puta pretočio je u zanimljivu i motivirajuću priču o našem susretu sa surovom no istodobno očaravajućom ljepotom himalajskih strmina u čijem podnožju žive gostoljubivi i zanimljivi ljudi. Opisao je to s neposrednošću prvopristupnika koji je opijen bogatstvom doživljaja svu tu blagodat morao podijeliti s drugima.“ Stipe Božić
„Hvala  svima vama, a prepoznat ćete se mnogi, na tome što ste me već tijekom, a naročito nakon puta nagovarali na objavljivanje ovog dnevnika. Svaka vaša iskrena lijepa riječ i podrška bili su još jedna ciglica u kući samopouzdanja koja mi je bila potrebna za otklanjanje nesigurnosti kako bih mogao pustiti misli da slobodno lete papirom.“ Hrvoje Rupčić.