Riječ je o manifestaciji u organizaciji Europske unije s ciljem poticanja javne svijesti i aktivnosti građana protiv zagađenja okoliša uzrokovanog povećanjem motoriziranog prometa u urbanim sredinama, a samim time i poboljša kvaliteta života građana europskih gradova. Na poseban način se potiču mjere usmjerene smanjenju zagađenja okoliša, promoviranju sredstva javnog prijevoza i alternativnih modela kretanja i prijevoza u gradovima.

- Volim hodati. Brzi hod mi godi pa tako tri puta tjedno s prijateljicom dok su djeca na treningu, mi umjesto da sjedimo na kavi šećemo.  Ponekad i trčimo, ali laganim tempom. Nakon sat vremena osjećam se odlično, jer sam bila na zraku, u pokretu i u dobrom društvu – rekla je Ines Preindl, vlasnica PR agencije.

Europski tjedan mobilnosti 2018. usredotočuje se na multimodalnost – korištenje različitih načina kretanja i prijevoza za dolazak na odredište – koji će biti predstavljeni na središnjem događanju 22. rujna na Europskom trgu u Zagrebu.

Ines Preindl ove subote dolazi na Europski trg
Story 

Budite i vi dio Europskog tjedna mobilnosti, dođite na Europski trg u Zagrebu 22. rujna i iskušajte različite oblike kretanja kroz grad! Saznajte više ovdje

#Kombinirajikreni!