Razlika koju je u živote svih nas unijela Europska unija je golema, a u kojem će se smjeru ona razvijati u idućih nekoliko godina odluka je koju ćemo svi biti pozvani donijeti uskoro, na europskim izborima. U Hrvatskoj se oni održavaju 26. svibnja, a kako bi građani bilo što bolje informirani i izašli na birališta u što većem broju Europski parlament pokrenuo je nestranačku kampanju Ovaj put glasam. Podršku poruci kampanje: kada svi glasuju, svi pobjeđuju dale su brojne poznate osobe, a među njima je i stand up komičar Ivan Šarić koji ovih dana javnosti otkriva i svoje skrivene scenske talente u showu Ples sa zvijezdama.

Ivane, zašto si odlučio podržati kampanju Ovaj put glasam?

Ivan Šarić: Smatram da su ovakve inicijative jako zdrave i jako bitne za osvještavanje snage koju imaju građani koji žive u Europskoj uniji, odnosno u Hrvatskoj. Pogotovo tu mislim na mladu generaciju koja danas postaje sve više apolitičnija, odnosno gubi povjerenje u demokratski sustav.

Što bi naveo kao ilustraciju konkretne koristi od EU članstva EU-u za tebe osobno, bilo u poslu, bilo u privatnom životu?

Ivan Šarić Prema mom iskustvu najveći benefit koji sam ja osobno iskusio su otvorenije granice, lakše poslovanje unutar EU-a, lakoća i cijena transporta usluge i robe koju kupujem preko interneta te ukidanje roaminga.

Poruka biračima uoči europskih izbora?

Ivan Šarić: Pozivam sve da izađu na izbore i sami odluče kakve promjene žele u sistemu, a ne da se dogodi da sistem odluči kako da promjeni njih.

Europski parlament je pokrenuo internetsku stranicu ovajputglasam.eu kao središte svoje institucionalne kampanje za izbore. U Hrvatskoj kampanju već podržava više od 18.000 građana, od kojih mnogi organiziraju vlastite aktivnosti, događaje, predavanja, natjecanja, edukacije na temu: Ovaj put glasam!