Mobitel, novčanik i ključevi su 'sveto trojstvo' kada su u pitanju stvari koje uvijek imamo uz sebe. Ipak, u žurbi ili opuštenim situacijama vrlo često zametnemo ili zagubimo baš neki od ta tri predmeta, a upravo ta sudbina snašla je mene. Naime, prijateljice koje dugo nisam vidjela pozvale su me da im se pridružim na kućnom druženju, a ja sam objeručke prihvatila poziv i odlučila večer iskoristiti na taj način. Kako ževi nešto dalje od mene, do nje sam se dovezla novim automobilom, SUV Peugeotom 5008.

Osim što je ispunjen novom tehnologijom i profinjen te u potpunosti osmišljen kako bi poboljšao osjetilni doživljaj i razvio svačije sposobnosti za akciju, jedna stvar mi se posebno svidjela - otključavanje i pokretanje automobila bez uporabe ključa. Tako sam sjela u automobil koji sam prethodno otključala bez dodirivanja ključa. Bilo je dovoljno je držati ključ u torbi i laganim dodirom ručice vrata ona su se automatski otključala.

Kako bih krenula prema prijateljičinoj kući, pokrenula sam vozilo pritiskom na Start/Stop tipku i uputila se na zabavu. Kada sam stigla, veselo društvo htjelo je vidjeti moj novi automobil pa sam im otkrila kako mogu otključati i pokrenuti automobil, a onda su htjeli vidjeti sami ključ. Tada sam ga izvadila iz torbice, a to me kasnije umalo koštalo prijevoza doma.

Dok smo razgovarali i smijali se starim uspomenama, počastili smo se ukusnom zakuskom, a moje prijateljice ispijale su vino te popile koju čašicu viška. Kada smo se razilazili, nisam mogla naći ključ od automobila, a nitko od njih, zahvaljujući 'veselom stanju' i dobrom vinu nisu bile od pomoći prilikom traženja i prisjećanja gdje sam ga ostavila nakon pokazivanja njegovih mogućnosti.

Kada su mi već sve lađe potonule, dogodilo se čudo - srećom, ostavila sam otključan automobil pa mi ključ nije bio potreban kako bih pokrenula automobil i na vrijeme otišla kući spavati, a prijateljica mi je obećala da će sutra potražiti ključ kada bude malo pribranija i odmornija. Pritisnula sam tipku za pokretanje i sretno se dovezla kući, a sljedeći dan dobila sam svoj ključ nazad. Ne biste vjerovali, bio je na najčudnijem mogućem mjestu - u hladnjaku kraj napola ispijene posljednje boce vina.