Ipak, u moru svega što vam je potrebno ne biste trebali zaboraviti da bez mnogo toga zapravo možete,  jer nerijetko nije samo riječ o nepotrebnim detaljima, nego o onima zbog kojih gubite mnogo novca.

Prije nego što počnete zapisivati što sve morate obaviti, provjerite na našem popisu trebaju li vam zaista sve te stvari?! Vjerujte nam, vaše vjenčanje će i dalje biti savršeno, čak i bez njih.

Dizajnerske cipele

Neke mladenke su pod modnim pritiskom te na svom vjenčanju žele imati dizajnerske cipele. Razmislite je li doista potrebno davati nekoliko tisuća kuna za cipele jer one obično padnu u drugi plan. Ako imate dugačku haljinu, tko će zaista vidjeti vaše preskupe cipele?

Posebno izrađena knjiga gostiju

Predmet koji se često zaboravi na polici i s godinama skuplja prašinu. Umjesto toga, budite kreativni i neka gosti potpišu nešto što ćete uklopiti u interijer vaše kuće. Možda bi bilo zgodno napraviti popis darova pa ćete tako biti sigurni da ćete dobiti ono što biste zaista željeli. 

Skupa svadbena torta

Mnogi mladenci se sve češće odlučuju za kolače, pite ili deserte kojima će zamijeniti skupe svadbene torte. Priznajemo, prekrasna torta doista može mamiti pozornost, ali statistike su pokazale da se na svadbama češće kušaju druge slastice. Odlučite se radije za više manjih desertnih umjetničkih djela. 

Ručak dan poslije

Ako ste u trošak organizacije vjenčanja planirali zalihe hrane koje će ostati za sljedeći dan, u redu, no ako niste, nemojte se osjećati obveznima i misliti da svoje goste morate nahraniti još jednim obrokom. Jedina iznimka: ako imate svadbu izvan mjesta stanovanja većine gostiju. U tom biste slučaju dan poslije vjenčanja trebali zahvaliti gostima za kilometre koje su prešli kako bi bili s vama najvažnijeg dana u životu.

Organizatoricu vjenčanja

Da nas ne shvate pogrešno organizatori vjenčanja, naravno da smatramo da profesionalac itekako može pomoći, ali ako vam je “napeto” raspolagati novcem koji imate za organizaciju, ovo je jedna stavka koju biste mogli izbaciti s popisa i uštedjeti novac.

Ukrasi za stolac

Vjerujte nam, gosti će vrlo rijetko, zapravo, gotovo nikad neće komentirati izgled stolca. No znate li na što će se žaliti? Žalit će se ako su stolci neudobni pa se radije usredotočite na to umjesto na fancy prekrivače.

Kako možete uštedjeti pri organizaciji vjenčanja
Story 

Sada kada znate bez čega biste mogli preživjeti na svom vjenčanju, pravo je vrijeme da doznate bez čega ne biste trebali zamisliti svoj najvažniji dan i kako ćete do potrebnih stvari najlakše doći. Kako biste bili sigurni da niste ništa propustili i da znate sve o novim trendovima u vjenčanjima, posjetite već danas Sajam vjenčanja u Areni Zagreb. Inspirirajte se za svoj dan iz snova na najvećoj, najraskošnijoj i najoriginalnijoj manifestaciji vjenčane tematike u regiji. 

Uživajte u kreiranju vlastite vjenčane priče ovoga vikenda, od petka do nedjelje, na Sajmu vjenčanja u Areni Zagreb. Detaljan program trodnevne manifestacije pronađite ovdje.

Tekst: Ma. D.

Fotografije: Unsplash