Nakon napornog radnog tjedna, dok se jedni pripremaju za izlazak, drugi se (a ta sam!) odlučuju “ubiti” do kraja pa petkom navečer ribaju, rintaju, peru, glancaju kako bi oslobodili vikend za druge stvari. Iako mi agresivni kemijski preparati izazivaju osip, čak i ako koristim rukavice, te nadražuju oči, odmah sam odustala od kućne alkemije, odnosno ideje da miješam ocat, limun, sodu bikarbonu te ribam home made proizvodima jer sam shvatila da će mi za to trebati puno vremena. Otišla sam u najbliži dm i potražila suvremenoj ženi prilagodljiviju varijantu bakinih proizvoda - kolekciju sredstava za čišćenje Frosch.

Kako sam doskočila ribanju, uštedjela vrijeme i spasila se alergije?
Story 

Najveći izazov bila je kuhinja - nju sam, priznajem, poprilično zapostavila. Čistim ono što moram, a generalku stalno odgađam. Prošli put kad sam se uhvatila ukoštac s kuhinjskim površinama, jedva me spasila nano spužva (to je ona koja navodno briše poput gumice), no sad sam je zaboravila kupiti. Kako su mi kuhinjske fronte rebraste, prljavština se u njih lako uvuče pa ako mrlju odmah ne uklonite, poslije vam treba prilična snaga za to. Frosch aktiv soda čisti snagom prirodne sode, a proizvod možete koristiti čak i blizu hrane – tako piše na deklaraciji. Zvuči obećavajuće. Vrijeme je da to provjerim! Nanijela sam Frosch aktiv sodu na površinu, ostavila kratko da djeluje i isprala običnom krpom. I bez puno snage prljavština je lako odlazila s površina, a miris – premda nije bio intenzivan – ostavio je ugodan, prirodan trag. Čišćenje je brzo završilo i mogla sam se odmah baciti na pripremu palačinki, bez bojazni da mi kuhinja još “isparava” od nezdrave kemije.

Kako sam doskočila ribanju, uštedjela vrijeme i spasila se alergije?
Story 

Iako na proizvodu piše da je namijenjen čišćenju kuhinjskih površina, trebalo je iskušati i snagu Frosch aktiv sode u kupaonici. Znate one tvrdokorne mrlje koje se nakupljaju oko rubova slavine – malo Frosch aktiv sode, jedna stara četkica za zube, pet-šest minuta čekanja i opet je sve blistavo i čisto.