Aktivno se obilježava u više od 2 tisuće europskih gradova, među kojima je ponovno i Zagreb, a ove godine Europski tjedan mobilnosti se promovira kroz temu "Kombiniraj i kreni". Naime, osnovna ideja kampanje u organizaciji Europske komisije je potaknuti na istraživanje i promišljanje o različitim i najprihvatljivijim mogućnostima prijevoza, pri čemu je važno imati na umu da odabrani načini prijevoza budu održivi, imaju pozitivan utjecaj na zdravlje, okoliš i pomognu pri uštedi novca.

Na taj način se želi smanjiti ukupni broj osobnih automobila na cesti, a samim time i očuvati okoliš i potaknuti pripadnike svih dobnih skupina na redovitu tjelesnu aktivnost korištenjem različitih načina prijevoza.

Na važnost i veličinu ovog projekta ponovno ukazuje i časopis Story i to u suradnji s nizom domaćih javnih osoba. 'Iako sam vozačica i vozim automobil, nastojim to rijetko činiti. Puno češće sam na biciklu, zato što se tako brže krećem kroz gužvu, jednostavnije je, a i zdravije za mene, ali i za okoliš. Ne znam zašto se svi ne voze na biciklu ili ne hodaju. Dosta hodam, uvijek radije odem pješice ili biciklom. Naravno, na bliža odredišta', objasnila nam je glumica Katarina Strahinić koja će s nama biti i 22. rujna na središnjem događaju na zagrebačkom Europskom trgu.

Budite i vi dio Europskog tjedna mobilnosti, dođite na Europski trg u Zagrebu 22. rujna i iskušajte različite oblike kretanja kroz grad! Saznajte više ovdje

#Kombinirajikreni!