Trendove u vjenčanoj modi možete otkriti i na predstojećem Sajmu vjenčanja od 9. do 11. veljače u Areni Zagreb!

PLAŠTEVI SU HIT

Odbacite veo i vjenčanicu istaknite predimenzioniranim plaštem. Dizajneri žele da u bračnu luku uplovite poput princeze. Vjenčanice maksi dužina i raznih krojeva ukrašene su upečatljivim plaštevima od delikatne čipke, mekanog tila ili romantičnog organdija. Dok Elie Saab, Zuhair Murad, Naeem Khan, Monique Lhuillier, Berta i Allison Webb predlažu maksi plašteve posute šljaštećim kristalima, perlicama i izvezenim aplikacijama, Justin Alexander i David's Bridal osmislili su nešto delikatnije plašteve koji su stvoreni za klasičarke i sve buduće mladenke koje naglasak žele zadržati na bajkovitoj vjenčanici.

RUKAVI U PRVOM PLANU

Ovaj trend preuzet je iz modnih šalabahtera vodećih trendseterica, a mi smo uvjereni da ste ljeto proveli upravo u njemu. Trend spuštenih ramena te predimenzioniranih i zvonastih rukava mogao bi obilježiti godinu pred nama. Modni urednici luduju za ovim mini trendom koji klasičnu vjenčanicu bez rukava pretvara u statement model kojem je nemoguće odoljeti. Idite u krajnost s vjenčanicama poput onih koje predlaže Victoria Kyriakides ili se odlučite za nešto smireniju, no podjednako efektnu verziju poput one koju sugerira Monique Lhuillier.

POSUTO ZVJEZDICAMA

Vjenčanica Jolene s potpisom Jenny Packham glavni je krivac za ovaj trend. Prljavobijelu kreaciju ukrašenu zlatnim zvijezdama obožavaju boho mladenke. Zvijezde su zgodan detalj koji je zamijenio točkice i cvjetne elemente, a vole ga mladenke koje žele nešto posebno i drukčije. For Love & Lemons, Savannah Miller, Alexandra Grecco i Hayley Paige samo su neka od imena koja u svojim kolekcijama imaju barem jedan zvjezdasti model. S obzirom na to da je ovaj print upečatljiv, pripazite da ostatak kombinacije bude jednostavan i sofisticiran.

ROMANTIČNA DUŽINA

Ima nešto nevjerojatno romantično u dužini ispod koljena, koja otkriva malo kože i stavlja naglasak na savršene cipele koje inače ne dolaze do izražaja. Iduću godinu obilježit će upravo vjenčanice ove ženstvene dužine, a dolaze u raznim krojevima i fantastičnim modelima. Princeza kroj i dalje dominira ponudom, no podjednako su zanimljivi i uski modeli koji naglašavaju sve vaše atribute i pretvaraju vas u ultramodernu mladenku koja prkosi pravilima. Ako ste se odlučile za ovu dužinu, razmislite kakve ćete cipele nositi jer bi one mogle ukrasti show. Naš je savjet da birate između šljaštećih modela u zlatnim i srebrnim tonovima ili da iznenadite nekom neočekivanom bojom. (Inspiracija neka vam bude Carrie Bradshaw i njezine plave manolice.)

ROCK & ROLL JAKNE

Sjetite se genijalne modne blogerice Leandre Medine i njezine senzacionalne vjenčanice s potpisom Marchese preko koje je prebacila bijelu motorističku jaknu Rebecca Minkoff. Ovaj trend slovi kao jedan od vodećih za 2018. godinu i namijenjen je svim ženama koje se nisu pronašle u plaštevima, bundicama i ostalim pokrivalima ženstvenog prizvuka. Uz bijelu kožnu jaknu ili motoristički model koji dolazi u kombinaciji čipke i svile postići ćete moderan štih i svemu dati onaj uvijek poželjan cool efekt. Bilo da nosite krinolinu, sirena kroj ili simpatičan midi model vjenčanice, rock & roll jakna odlično će se uklopiti u vašu kombinaciju.

MINIMALIZAM

Pri pomisli na vjenčanicu većina žena u glavi ima raskošnu haljinu od čipke i tila, posutu perlicama i ostalim šljaštećim aplikacijama. No 2018. godina uvodi jedan novitet koji će oduševiti klasičarke i mladenke koje preferiraju minimalizam. Vjenčanice nikad nisu bile jednostavnije, a istodobno tako posebne kao u novim kolekcijama. Alexandra Grecco, Savannah Miller, Reem Acra i Lela Rose samo su neka imena koja su u kolekcije uvrstili bijele slip haljine golih leđa i dugih rukava koje nježno prate liniju tijela i ostavljaju sofisticiran dojam. Odlučite li se za vjenčanicu koja odiše minimalizmom, imate otvorene ruke za igru upečatljivim nakitom, ukrasima u kosi i predimenzioniranim buketom.

ODIJELA/KOMBINEZONI

Tko kaže da su odijela rezervirana za mladoženje? Savršeno krojena odijela, fini kombinezoni i kompleti u bijeloj boji postaju sve popularniji, a izgledaju božanstveno u kombinaciji s minimalističkim make upom, razbarušenim balerina punđicama i bijelim cipelama koje krase štrasevi. Razmišljate li o “vjenčanici” ovog tipa, pripazite da kroj odgovara vašoj građi, da je odijelo besprijekorno sašiveno i izrađeno od kvalitetnog materijala koji se ne gužva. Inspiraciju potražite u novim kolekcijama Monique Lhuillier, Gracy Accad, Viktor & Rolf, Lihi Hod i Lela Rose. Još jedan divan trend su kombinezoni od delikatne čipke koji su izvrsna alternativa vjenčanicama. Uski, senzualni i namijenjeni ponajprije mršavicama, izgledaju genijalno uz minijaturne bukete cvijeća i jednostavne, vrtoglavo visoke cipele.

MAŠNE U SVIM KOMBINACIJAMA

Volimo posebne detalje zbog kojih vjenčanice izgledaju neodoljivo, a jedan od njih su svakako i mašne koje krase brojne haljine u novim kolekcijama. Apsolutni hit su mašne na ramenima, najčešće stavljene na jednostavno krojene vjenčanice od čiste svile ili skupocjene čipke, no podjednako su efektne i one na leđima ili struku. Dok Elie Saab predlaže minijaturne mašne na ramenima, koje su samo malen detalj na raskošnoj vjenčanici, Viktor & Rolf fokus stavlja upravo na predimenzioniranu mašnu koja funkcionira kao bogat ukras na leđima. Tražite li klasiku s malim pomakom, ovaj mini trend namijenjen je upravo vama.

Inspiraciju potražite i na Sajmu vjenčanja Zagreb od 9. do 11. veljače u Areni Zagreb, kada će vjenčane kreacije na svakodnevnim modnim revijama prikazati etablirani saloni vjenčane mode Vesna Sposa, La Novia, Vjenčanice Nancy, Vjenčanice Nikolina i Vjenčanice Analuna.

Tekst: Ana Bacinger
Fotografije: Arhiva Story vjenčanja