Međutim, svijest o laserskom skidanju o dioptrije kao dostupnom i financijski prihvatljivom zahvatu i dalje nije u potpunosti prisutna. Stoga smo odlučili provjeriti i izračunati što se više isplati.

Kada smo krenuli istraživati troškove koje imaju nositelji pomagala za vid, pronašli smo zanimljiv alat koji nam je pomogao pri stvarnom izračunu tih troškova: Kalkulator uštede. U ovaj kalkulator unesete kolika vam je dioptrija te koliko godišnje trošite na naočale, leće, otopine, preglede i slično. Također,  jedna od važnijih stavki je i ta koliko imate godina.

Prilikom ispunjavanja kalkulatora upisali smo da imamo 30 godina i ispalo je da godišnje trošimo oko 3.000 kuna na leće i otopine te jedan odlazak liječniku na pregled. Uzevši sve komponente u obzir kalkulator nam je izračunao da bismo tako potrošili čak 60.000 kuna u sljedećih 20 godina. Šokirali smo se!

Hrvatske klinike za lasersko skidanje dioptrije tijekom ljeta imaju velike popuste na lasersku korekciju vida. Uz to, većina ih nudi i obročnu otplatu. Tako se u zagrebačkoj Poliklinici Bilić Vision možete riješiti dioptrije već od 3.150 kuna po oku, a nude vam i obročnu otplatu do čak 60 rata.

U Poliklinici Bilić Vision u Zagrebu, laserska korekcija vida izvodi se više od desetljeća. U tom periodu nikada nisu zabilježene trajne komplikacije.

Što se samog zahvata tiče, to je sigurna i provjerena metoda kojom se na taj način riješilo dioptrije već oko 60 milijuna ljudi u svijetu. Radi se o beskrvnom rutinskom zahvatu koji traje 10-ak minuta po oku. Zbog anestetika koji se kapa u oko, laserska korekcija vida je potpuno bezbolna. U većini slučajeva kod metode LASIK, rezultati su vidljivi odmah sutradan.

Za više informacija posjetite www.bilicvision.hr