Zagreb, 11. lipnja 2019. – Jedna od najljepših gradskih lokacija, dekice s pogledom na grad, opuštena i intimna atmosfera, paleta domaćih okusa s Malog placa, sretni i bosonogi ljudi... Puno je razloga zašto ova šarmantna gastro-oaza svakog kolovoza na Gornji grad privlači brojne posjetitelje i zašto (barem jednom) morate svratiti na Mali piknik i doživjeti ovu drugačiju ljetnu piknik-priču.



Zahvaljujući Veleposlanstvu Kraljevine Švedske u Hrvatskoj, ove godine za uživanje na Malom pikniku nećete trebati čekati do kolovoza. Najšarmantniji piknik stiže na Švedski doček ljeta – „Midsommar“ koji će se održati u subotu 15. lipnja u parku Maksimir. Bit će to posebno izdanje Malog piknika na švedski način, a uz fini i zdravi meni Malog placa s potpisom lokalnih OPG-ova, ovom prilikom na dekicu ćete moći ponijeti i razne tradicionalne švedske delicije. Stoga, ako ste ljubitelji (Malog) piknika, rezervirajte datum, okupite obitelj i prijatelje, isplanirajte dan u prirodi ili romantičnu večer… i ne propustite Midsommar piknik u parku Maksimir!

Nakon posebnog švedskog izdanja, Mali piknik vraća se u kolovozu, u suradnji s Turističkom zajednicom grada Zagreba, na jednu od najljepših gradskih lokacija, gornjogradsku Vranicanijevu poljanu (park Bele IV.), gdje će ponovno rasprostrti svoje dekice s pogledom na grad. 

U posljednjih nekoliko godina Mali piknik pozicionirao se na listu najboljih gastro-evenata u Zagrebu, a jedna od njegovih glavnih posebnosti upravo je zanimljiva gastro-ponuda koja se sastoji isključivo od prirodnih i sezonskih namirnica domaćih OPG-ova okupljenih pod kapom Malog placa, poznate mobilne tržnice lokalnih, organskih proizvoda. Također, Mali piknik stječe popularnost zahvaljujući šarmantnom uređenju i romantičnom ugođaju koji podsjeća na ljetna vrtna druženja intimnog formata.



Midsommar piknik počinje u 18 sati. Ulaz je slobodan i mjesto na pikniku nije potrebno rezervirati. Dekice su osigurane, a piknik je samoposlužan – svi su pozvani istražiti ljetni meni Malog placa ili pak nove okuse iz Švedske. Uz Mali piknik, u duhu švedskog „Midsommara“ 15. lipnja moći ćete uživati i kroz pregršt ostalih sadržaja za djecu i odrasle, uz radionice, igre i aktivnosti koje donosi Švedski doček ljeta.

Više info: www.facebook.com/malipiknikwww.facebook.com/events/322037291802204