Osim otvorenja novih gastro lokacija te razvoja novih formata, dokaz kako se domaća gastronomska ponuda neprestano razvija je i wine & dine projekt pod nazivom Sladokusac koji svim ljubiteljima kulinarstva pokušava približiti kvalitetne restorane, bistroe te druge gastro lokacije diljem Hrvatske. 

Mastercard je i ove godine u suradnji s poznatim restoranima i drugim gastro lokacijama diljem Hrvatske pokrenuo poseban program pogodnosti. Poznati zagrebački fine dine restoran Bistro Apetit by Marin Rendić gostima koja plaćaju Mastercard i Maestro karticama nudi besplatan desert, što možete iskoristiti i u zagrebačkom Johannu Francku, bistrou s ozbiljnim ambicijama da privuče istinske gurmane. Bistro Apetit je poznato mjesto gdje počinje gastro putovanje svakog gurmana. Kreativna moderna jela od tradicionalnih sastojaka svakodnevno se pripremaju u kuhinji renomiranog chefa Marina Rendića koji ističe kako je hrana njegova strast. Po kreativnosti ponude ne zaostaje i bistro Johann Franck koji u stopu prati sve gastro trendove na domaćoj kulinarskoj sceni te je jedno od najboljih mjesta za popiti kavu, ručati ili održati after work party.

Jedna od najpoznatijih zagrebačkih gastro destinacija, RougeMarin, kao i Bagel & Lobster bar te Rougemarin City svakog četvrtka korisnicima Mastercard i Maestro kartica donose 10% popusta prilikom plaćanja. Pogodnost od 5% popusta te besplatno piće dobrodošlice sve goste očekuje u bistrou Savica Eatery. S dva lokala u Zagrebu, RougeMarin se nametnuo kao visokokvalitetni restoran s pristupačnim cijenama, dok je Bagel & Lobster bar fokusiran na street food ponudu s raznim vinima i koktelima. Kvalitetne namirnice također su odlika bistroa Savica Eatery gdje se jelovnik mijenja svaka dva mjeseca.

Skradinski restoran Cantinetta očekuje vas uz besplatno piće dobrodošlice što je pogodnost koju je moguće koristiti i u zadarskom ribljem restoranu Foša, splitskom restoranu Zora Bila te Didovoj kući u mjestu Šimuni na otoku Pagu. Ovi dalmatinski restorani poznati su po ponudi svježe ribe te njihovim interijerom s pogledom na more. Prilikom konzumacije glavnog jela, 10% popusta na sve deserte prilikom plaćanja Mastercard i Maestro karticama donosi zagrebački bistro Le Mika, trenutačno jedno od „it“ zagrebačkih mjesta na koje se odlazi na ručak ili večeru. U ponudi imaju klasične francuske juhe, a na jelovniku se mogu naći i quiche Lorraine, govedina Bourginon te ostali francuski bistro klasici. 

Suradnja s renomiranim restoranima i chefovima diljem Hrvatske za cilj ima na jednom mjestu okupiti partnere koji korisnicima Mastercard i Maestro kartica donose posebne pogodnosti, ali i približiti gastro trendove široj publici.