Story: Iako ste vrlo mladi, kako se brinete o zdravlju dojki. Obavljate li samopreglede?

Priznajem da ne obavljam redovito samopreglede. Često pomislim da bih trebala i da je to jedna od navika na kojoj bih trebala poraditi i usvojiti je. Dosad sam jednom bila na ultrazvuku dojki jer mi je nešto bilo sumnjivo. Na sreću, nije bilo ništa, ali definitivno bi mi samopregled trebao postati navika. Kao i odlazak na preventivne preglede, a ne samo kada se zbog nečega zabrinem. Jednostavno se za to mora pronaći vremena u rasporedu.

Story: Koliko ste upućeni u važnost preventivnih pregleda?

Kad je o raku riječ, mislim da smo svi dosta upućeni u važnost prevencije te da ponekad, bez obzira na postotak smrtnosti od nekog karcinoma, sve ovisi o tome u kojoj se fazi otkrije. U velikom broju slučajeva izlječiv je ako se otkrije na vrijeme. Svjesna sam toga i ne mogu reći da sam hipohondar, ali mnogo razmišljam o tome kako živjeti ovaj život koji je često prilično stresan. Vjerujem da su stres i psihički nemir veliki uzro-č-nici bolesti. Stoga se trudim ne samo obaviti redovite fizičke preglede nego se posvetiti i duhovnom zdravlju kako bih svaki dan bila zadovoljna, mirno zaspala i mirno se probudila.

Story: Kako se rješavate stresa?

Volim meditirati. Nisam u tome stručnjak, ali uzmem si pola sata dnevno da očistim misli. Važno je imati neki ispušni ventil, a meni su to gitara, pisanje i razgovor s osobama koje volim. Oduvijek mi je to bilo važno, ali otkako se profesionalno bavim pjevanjem, još mi je važnije jer se čovjek može izgubiti u golemoj količini ljudi, informacija, komentara, pritisaka. Sada više nego ikad prije obraćam pozornost na to da slušam samu sebe, svoje misli i svoje tijelo.

Story: Život glazbenika podrazumijeva koncerte, putovanja, pomalo neuredan život, kako se nosite s tim?

Spavanje mi je najveći problem, pogotovo zato što je i za glas važno dobro se naspavati. Trudim se, pogotovo kada sam kod kuće, kompenzirati sve ovo nezdravo, piti više čajeva, jesti maslinovo ulje, što više kvalitetnog mesa, povrća... Kada sam na putu, bude i fast fooda, ali trudim se otići na dobar ručak koji je možda i skuplji, ali smatram da se to dugoročno isplati.