Story radio
Početna Lifestyle 3453 prikaza 08. ožujka 2019.

Mirta Pađen Lee, menadžerica ljudskih potencijala, IKEA Hrvatska: MEĐUNARODNI JE DAN ŽENA, ALI RAVNOPRAVNOST JE VAŽNA SVAKI DAN

Kako pomoći što većem broju ljudi u stvaranju boljeg svakodnevnog života – pitanje je s kojim se mi, zaposleni u tvrtki IKEA, susrećemo svaki dan i nastojimo na njega odgovoriti. Ne odnosi se to samo na naše robne kuće i proizvode koje u njima nudimo

Mi vodimo i brigu za ljude, raznolikost i inkluziju koji su utkani u viziju tvrtke IKEA. Ovo je pitanje posebno važno  danas, 8. ožujka, kada obilježavamo Međunarodni dan žena jer smo svjesni da su žene daleko od ostvarenja pune ravnopravnosti s muškarcima.  
Vjerujemo ikako je izuzetno važno razgovarati o ovoj temi, inspirirati se tuđim dobrim rješenjima i inspirirati druge. Stoga smo i ove godine povodom Međunarodnog dana žena organizirali konferenciju na temu rodne ravnopravnosti na radnom mjestu, a pridružilo nam se još pet tvrtki – AstraZeneca, Atlantic Grupa, Coca-Cola HBC Hrvatska, Oriflame i Tele2. Željeli smo prenijeti poruku da rodna ravnopravnost nije samo „žensko“ pitanje, već je važna za društvo u cjelini i da zajedno možemo postići više – za bolje društvo u cjelini.

Naime, nedavna istraživanja pokazuju kako je jedan od većih izazova pred tvrtkama slabija zastupljenost žena na odlučivačkim pozicijama. Ni Hrvatska nije iznimka u tom pogledu – iako dvije trećine visokoobrazovanih čine žene, još uvijek ih je, primjerice, manje od 20 % u upravama tvrtki izlistanih na Zagrebačkoj burzi.

 | Author:

Kao tvrtka okrenuta ljudskim vrijednostima, mi u tvrtki IKEA vjerujemo da svatko ima pravo na jednak odnos i jednake mogućnosti, neovisno o razlikama poput dobi, roda, nacionalnosti ili seksualne orijentacije.

Kako se u tvrtki IKEA Hrvatska bavim ljudskim potencijalima, ova je tema visoko  na listi mojih prioriteta. Rodno ujednačeni timovi su dokazano kreativniji, više 'izazivaju jedni druge', produktivniji su i ostvaruju bolje rezultate. Ali isto tako znamo da je ravnopravnost važna i za kupce jer nam razlike među nama omogućavaju da bolje razumijemo njihove različite potrebe. Sve to pozitivno utječe na naše poslovanje, ali i društvo u cjelini.

Ponosni smo što je u robnoj kući IKEA Zagreb danas gotovo izjednačen broj muškaraca i žena, dok je još veći postotak žena u našem menadžmentu. Nastojimo imati više žena na poslovima koji se tradicionalno smatraju 'muškima' poput logistike ili više muškaraca na 'ženskima'. Primjerice, danas u odjelu logistike imamo dvije djevojke koje voze viličar, što je, ujedno, rezultat naše rodno ujednačene politike zapošljavanja. Jedna od njih, Sanja, radi ovaj posao u našoj tvrtki već više od četiri godine, a naučila ga je na tečaju gdje je od deset polaznika, bila jedina žena.

 | Author:

Od jeseni prošle godine uveli smo dodatnih mjesec dana plaćenog slobodnog vremena koje novi tate mogu koristiti nakon što se njihove supruge i partnerice vrate na posao nakon porodiljnog dopusta. Želja nam je omogućiti tatama kvalitetno vrijeme sa svojom djecom, ali i olakšati njihovim partnericama povratak na posao – jer mnoge od njih nakon porođaja, zbog novih obveza, ali i zbog niza predrasuda, teško nastavljaju gdje su stale u trudnoći. Uostalom, želimo i pokazati da su sve naše politike jednako usmjerene prema muškarcima i ženama.

Stalo nam je i do osnaživanja žena starijih od 50 godina koje su, ujedno, najranjivija skupina na tržištu rada i najpodložnija siromaštvu i socijalnoj isključenosti. Zato IKEA Hrvatska surađuje s Udrugom Kamensko, a dvije članice Udruge, naše Ljerka i Nada, pružaju usluge mjerenja, šivanja i krojenja na tekstilima kupljenima u robnoj kući IKEA te savjetuju posjetitelje robne kuće na Odjelu za tekstile. Uplaćujemo Udruzi za njihove plaće, a naše kolegice opet rade ono u čemu su najvještije i čime se bave čitav svoj život!

Želja nam je stvoriti  'rodno inteligentnu' organizaciju u kojoj će se vrednovati i priznavati rodne razlike te neprestano učiti kako se one nadopunjuju. Prošle smo godine započeli s edukacijom svih svojih zaposlenika i zaposlenica o inkluziji i prepoznavanju i eliminiranju predrasuda koje mogu biti i nesvjesne. Mjerimo i napredak u tom pogledu i raduje me što je 98 % naših zaposlenika i zaposlenica potvrdilo kako muškarci i žene imaju podjednake mogućnosti za razvoj karijere u tvrtki IKEA. Zato je važno stvarati radnu sredinu punu razumijevanja, u kojoj će muškarci i žene imati osjećaj da se njihove potrebe - i njihove razlike - uzimaju u obzir i cijene. I tako svaki dan.

U ime tvrtke IKEA Hrvatska, sretan vam Međunarodni dan žena!

Komentari