Story radio
Početna Lifestyle 339 prikaza 11. srpnja 2019.

Misteriozna priča koja je očarala i Georgea Clooneyja

Međunarodni bestseler Tangerka, povijesni triler u egzotičnom gradu u Maroku autorice Christine Mangan osvojio je knjižare i čitatelje diljem svijeta te filmsku industriju.

Radnja romana smještena je u Maroku pedesetih godina prošlog stoljeća kada Lucy i Alice, dvije prijateljice iz studentskih dana, pokušavaju zaliječiti stare rane iz prošlosti. Godinama nerazdvojne cimerice na zadnjoj godini studija udaljila je misteriozna nesreća. Alice se nakon toga brzo udaje za muškarca kojega jedva poznaje i koji je odvodi u Tanger u Maroku, gdje će zajedno započeti novi život.

Godinu dana poslije (1956. godine) Lucy se nenajavljeno pojavljuje na vratima Aliceina i Johnova doma. Sve oko njihova iznenadnog susreta obavijeno je misterijem i sve što će se dalje između njih događati neizvjesno je. Također, nije jasno kako je Lucy uopće pronašla Alice i što želi od nje. Alice i Lucy naizmjence pripovijedaju u prvom licu o njihovu ponovnom susretu u Maroku i misterioznoj tragediji koja ih je razdvojila godinu dana prije u Vermontu.

 | Author:

Mangan vješto uspijeva održavati napetost i neizvjesnost kroz cijelu priču, dovodeći čitatelja u sumnju oko toga koja od njih zapravo govori istinu sve do samog kraja. Vruća i tajnovita atmosfera grada Tanger čini roman vrlo egzotičnim, a dvojica muških likova koji se pojavljuju uz glavne junakinje pridonose doživljaju i shvaćanju cijele slike grada. Kompliciran odnos Alice i Lucy nudi dozu razumijevanja i intimnosti između dvije žene koje su se ponovno susrele u stranoj zemlji kako bi razotkrile istinu iz svoje prošlosti.

Napetost koja se stvara i raste između njih svodi se na pitanje koja će se bolje prilagoditi životu u Tangeru. Rezultat pomalo zastrašuje. Ova izvanredna, napeta priča i njezino egzotično mjesto radnje potaknuli su i Georgea Clooneyja da licitira za filmska prava, a jedna od uloga pripala bi Scarlett Johansson.

Komentari