Njemačka međunarodna škola u Zagrebu postoji već više od deset godina. Osnovana 2004. godine sa 23 učenika, Njemačka međunarodna škola danas broji više od 160 djece i učenika u vrtiću, osnovnoj školi i gimnaziji

3801Naša škola

Njemačka međunarodna škola u Zagrebu pripada mreži od 140 njemačkih škola u inozemstvu i otvorena je za sve nacionalnosti i vjeroispovijesti. Od Kuala Lumpura do Kijeva, od Toronta do Tokija njemačke škole u inozemstvu pridaju važnost individualnom poticanju, višejezičnosti i susretu kultura. U Njemačkoj međunarodnoj školi u Zagrebu djeca stječu akademski profil koji ih na najbolji mogući način priprema za cjeloživotno učenje. Osim toga, učenicima pružamo mogućnost razvoja vlastite osobnosti i talenata, a osobit značaj pridajemo razvoju samostalnosti, vlastite odgovornosti te međusobnog poštivanja.

Izvrsna njemačka škola u inozemstvu

2015. godine Savezna Republika Njemačka je Njemačkoj međunarodnoj školi u Zagrebu dodijelila oznaku "Izvrsna njemačka škola u inozemstvu". Nakon što je njemačka inspekcija posjetila nastavu, razgovarala sa školskim zaposlenicima i pregledala sve nastavne programe, naša škola dobila je ovaj vrlo važan status.

Osnovna škola

Osnovna škola Njemačke međunarodne škole u Zagrebu obuhvaća nastavu od prvog do četvrtog razreda. Oblici nastave i nastavni sadržaji u našoj osnovnoj školi orijentiraju se prema njemačkim obrazovnim planovima i standardima. Nastava se u školi održava na njemačkom jeziku, a djeca od prvog razreda uče i hrvatski te engleski jezik. Osim nastave, svojim osnovnoškolcima nudimo mnogobrojne radionice te cjelodnevni boravak.

Gimnazija

U gimnaziji u Njemačkoj međunarodnoj školi učenici se modernim nastavnim metodama pripremaju za maturu i studij. Francuski jezik koji se uči od 6. razreda, djeca mogu svakodnevno primjenjivati u kontaktu s francuskim učenicima Eurocampusa. Nastava se održava u modernim, interaktivnim učionicama. Svaki učenik radi na zasebnom prijenosnom računalu, a svaki razred opremljen je interaktivnom pločom i projektorom, čime nastava odgovara potrebama 21. stoljeća.

Dječji vrtić

Pod dječjim vrtićem ne podrazumijevamo samo razigranu svakodnevnicu već i obrazovnu ustanovu u kojoj Vašoj djeci pružamo najbolji mogući poticaj u najrazličitijim područjima. Kroz igru djeca uče svjesno doživljavati svoju okolinu te čak i bez predznanja brzo uče njemački jezik.

Predškola

Osnovni cilj rada u predškoli je dodatno poticanje emocionalnih, kognitivnih, motoričkih i društvenih sposobnosti kod djece kako bi im se omogućio uspješan prelazak u osnovnu školu. Velika važnost prodaje se poticanju jezičnih sposobnosti, a težište nastave čine predmeti Njemački jezik, matematika, priroda i tjelesni.

Eurocampus

U sklopu Eurocampusa Njemačka međunarodna škola u Zagrebu dijeli školsku zgradu s francuskom školom, EFZ. Na kampusu djeca već u ranoj dobi doživljavaju Europu kroz zajedničku nastavu u nekim predmetima i zajedničke međukulturalne projekte i priredbe.

Stipendije

Svake godine dodjeljujemo stipendije učenicama i učenicima s izvrsnim školskim uspjehom. Upisi i prijave su u tijeku. Sve informacije možete naći na našoj webstranici: www.deutscheschule.hr

Dan otvorenih vrata

Srdačno pozivamo sve roditelje i djecu na dan otvorenih vrata u subotu, 24.3.2018 od 9h do 13h na adresi Fratrovac 36. Upoznajte naš vrtić, osnovnu školu i gimnaziju. Naši učenici i tim su pripremili raznorazne projekte. Očekuje Vas atraktivna nagradna igra i njemački specijaliteti. Veselimo se Vašem dolasku.