Od ovog tjedna se u Skalinskoj ulici u Zagrebu (Drinkoteka shop) može kupiti novi, unikatni zagrebački suvenir. Ovaj nije jestiv, nego je nosiv, ali je napravljen s jednako toliko ukusa kao i štrukli u La Štruku, čiji je idejni začetnik ujedno autor i ovog novog suvenira. U kroničnom nedostatku jedinstvenih i autentičnih zagrebačkih suvenira, odlučili smo jedan takav i napraviti.

Radi se o znaku napravljenom od slova ZG, koja tvore stiliziranu kravatu, a Zagreb se kroz njega predstavlja kao glavni grad kravate u svijetu. 'Znak je za sada zaživio na majicama, a uskoro će u ponudi biti platnene torbe i magneti te ostali zanimljivi predmeti', objašnjava Igor Mladinović, autor ideje, koji je zajedno s bratom Svenom krenuo u realizaciju ovog zanimljivog suvenira.

Majice su izrađene od vrhunskog, 100% organskog pamuka i svaka dolazi zapakirana u suvenir kutiji s pričom o kravati.
Iako je proizvod turistički, turisti su samo dio ljudi kojima se ovaj dvojac obraća. Njihova ideja je da ove majice nose svi oni koji žele imati nešto lokalno, nešto s dobrom pričom, a ujedno s modernim twistom.

Ove majice, u njihovoj viziji, mogu zamijeniti košulju i kravatu u mnogim svečanijim prilikama u kojima ne želite izgledati uobičajeno i klasično. Moderni pogled na klasiku i zagrebačku tradiciju je od početka u srži La Štruka. A tako je i sada, s  ovim novim suvenirom za koji vjerujemo da će oduševiti brojne turiste i lijepo upotpuniti zagrebačku ponudu.