Story radio
Početna Lifestyle 7501 prikaza 06. prosinca 2018.

Otkrijte top destinacije i doživite božićnu čaroliju na posve drugačiji način

Profimedia.

Ovog Adventa krenite u drugačiju blagdansku pustolovinu

Ova je godina pravo vrijeme da kratko pobjegnete i otkrijete blagdansku čaroliju nekog europskog grada. Let do TOP adventskih destinacija koje vam donosimo u nastavku traje kratko, samo izaberite onu koja vas je najviše privukla i milje pod noge. Osim Beča koji je nama Hrvatima najčešća destinacija, možda biste mogli razmisliti i o Kopenhagenu ili Munchenu ili Amsterdamu ili… Ma, teško je odabrati, ali sigurno nećete pogriješiti.

LONDON

Posjetite božićno čudo u Hyde parku – ogroman besplatni blagdanski event sadrži niz zabavnih aktivnosti, uključujući veliko zimsko klizalište, cirkuske predstave, panoramski kotač i veliki božićni sajam. Za ljubitelje tradicionalne božićne glazbe preporučamo božićni concert u Royal Albert Hall-u!

 | Author: Profimedia Profimedia.

MUNCHEN

Uživajte u pravom bavarskom ugođaju adventa na Mariensplatz-u u centru Munchena. Prekrasni ukrasi i božična drvca će vas oduševiti, a uživat ćete uz svakodnevnu adventsku muziku s balkona gradske vjećnice. U ulici Neuhaser ćete pronaći vjerojatno najveći Njemački sajam tradicionalnih ručnih tvorevina. Za ljubitelje piva tu je i Hofbrauhaus, legendarna pivnica s bavarskim konobaricama koje nose velike krigle i perece a za ovu blagdansku priliku možete svake večeri uživati i u tradicionalnoj živoj muzici za pravi bavarski božićni ugođaj.

 | Author: Profimedia Profimedia.

BEČ

Najjednostavnije je odlučiti se za tradicionalni advent u Beču. Prošetajte snježnim ulicama i uživajte u više od 25 tradicionalnih božićnih buvljaka s posebnom pozornošću na najpoznatiji, Rathausplatz. Uživate u prekrasnim božičnim koncertima i klizalištima s potpisom stoljetne tradicije.

 | Author: Profimedia Profimedia.

AMSTERDAM

Posjetite poznati festival svjetlosti u Amstedamu. Ulice grada su tradicionalno osvjetljene a na trgu Dam u centru nalazi se 20-metarsko božićno drvce s više od 40000 lampica. Od 29.11 do 20.1. uz uobičajena blagdanska osvjetljena dodatno je osvjetljen i kanal a ukrasiti će ga preko 35 umjetničkih izložbi i instalacija raznih domaćih i stranih umjetnika. Božić u Amsterdamu možete zaokružiti klizanjem na Rembrandtplein-u ili prekrasnom romantičnom vožnjom brodom kroz rasvjetljeni kanal.

 | Author: Profimedia Profimedia.

KOPENHAGEN

Želite nešto baš potpuno drugačije? Božić u Kopenhagenu utjelovljuje koncept Hygge – riječi čije bi značenje mogli objasniti kao blagostanje, udobnost, zadovoljstvo, uživanje u blagodatima života i bližnjih. Kažu mnoga istraživanja da su Danci među najsretnijim nacijama u svijetu, možda nebi bilo na odmet provjeriti zašto. Mještani i posjetitelji mogu uživati u ukusnim poslasticama s voljenim osobama u prijateljskoj ugodnoj i ležernoj atmosferi ukrašenog grada. Primjer toga su vrtovi Tivoli, božićna tržnica i mnogi kvalitetni restorani koji poslužuju tradicionalne danske božićne delicije te su vrijedni za posjetiti.

 | Author: Profimedia Profimedia.

'Dodatna je prednost i poticaj to što ove godine Diners Club slavi 20 godina izdavanja  Diners Club Croatia Airlines kartice. Na ove adventske destinacije tako možete otputovati i bezbrižno kupovati uz odgodu plaćanja i pritom sakupljati nagradne milje.'

Uz Diners Club Croatia Airlines i Visa Croatia Airlines odmah počnite sakupljati nagradne milje u najvećem europskom programu nagrađivanja putnika zračnog prijevoza Miles & More.

Sretan put vam želimo!

Komentari