Story radio
Početna Lifestyle 1321 prikaza 17. lipnja 2019.

Poznati Splićani udružili se 'Za lipšu Dalmaciju'

Obnovili i uredili park i dva igrališta

Iako se temperatura penjala iznad 30 u hladu brojni poznati Splićani su umjesto klimatiziranih stanova ili plaža odabrali subotu provesti na Pujankama. Odazvali su se pozivu Radio Dalmacije koja je pokrenula novi projekt „Za lipšu Dalmaciju“. U finalu akcije posla su se primili svi, od 7 do 77 godina, i dovršili obnovu i uređenje parka i dva igrališta jer djeca to zaslužuju.

 | Author:
Da grad može i mora bolje izgledati poručila je splitska glumica Ana Gruica Uglešić: 'Bilo bi dobro kada bi svi zajedno malo više pažnje obratili na parkove. Željela bih i da se moj park na Trsteniku ovako uredi.' Svako putovanje počinje korakom, podsjetio je pjevač Giuliano koji je u subotu zasukao rukave i primio se posla. 'Kad sam ja bio dite, dva kamena na cesti su mi bili branka, pa bi tako igrali balun. Sve je više betona oko nas, sve je više trgovačkih centara, zgradurina, sve je manje i manje ovakvih ludilo stvari. Podržavam ovu akciju sto posto, neka dice na zraku', rekao je Giuliano.

 | Author:
S njim se slaže i nogometaš Hajduka Stanko Jurić koji je pregledao obnovljena igrališta: 'Imam brata od osam godina i stalno mu govorim da izađe van, ali kad su tereni takvi, nema ni branki i ne mogu mu ni zamjeriti što ne ide van. Ali sada bi djeca trebala izaći.'
U akciju Radio Dalmacije uključila se i Torcida.

 | Author:

Zahvaljujući njima na Pujankama je osvanuo mural posvećen splitskim legendama, velikom Oliveru Dragojeviću i Jurici Jerkoviću, jednom od najvećih igrača Hajduka svih vremena. Novu gradsku atrakciju, u sklopu akcije „Za lipšu Dalmaciju“ odmah su razgledali skladatelj Tomislav Mrduljaš, pjevač Alen Nižetić, sestre Ana i Lucija Zaninović, splitske tekvandoistice, kao i brojni drugi Splićani.

 | Author:

Komentari