Na adresi Ilica 65, neposredno prije Britanskog trga, nedavno je otvoren Regular.Bar.

Za dizajn i koncept bara zaslužan je Regular Company, produkt dizajn studio iz Zagreba čiji su proizvodi i projekti, prvenstveno oni u suradnji sa firmom Artisan osvojili brojne prestižne međunarodne nagrade (German Design Award, Red Dot Award, Interior Innovation Award, Design Intelligence Award itd), a proizvodi sa njihovim potpisom mogu se pronaći u brojnim interijerima diljem svijeta kao što su Starbucks Reserve Bar u Hollywoodu, restoran Jean Georges u Four Seasons Resortu u Dubai-u i mnogi drugi.

Regular.Bar zamišljen je kao nepretenciozno mjesto gdje se preko dana u miru može popiti kava ili cijeđeni sok, a nakon posla ili vikendom opustiti uz whiskey, gin ili čašu vina.

Vlasnici Augustin Miletić, Pavao Murgić i Ruđer Novak-Mikulić (koji je ujedno i jedan od osnivača studija Regular Company) su smatrali da u centru Zagreba fali mjesto koje ima dobar interijer, ugodnu atmosferu, određeni šarm, ali koje isto tako nema astronomske cijene, beskonačnu vinsku kartu i ‘posh’ atmosferu.

Smatrali su da njima i širokom krugu njihovih prijatelja i poznanika, pa tako vjerojatno i velikom broju mladih ljudi sličnih njima fali mjesto koje ima stila, ima ugodan prostor i dobru muziku, ali je u suštini opušteno i ‘regularno’.

Prostor se sastoji od tri zasebne prostorije i velike terase, skrivene od buke i gužve Ilice. Kroz interijer se provlače prirodni topli tonovi i materijali, sa crnim detaljima koji mu daju određenu finoću i kontrast. Ideja je bila stvoriti prostor koji nema puno elemenata, nije zatrpan sa suvišnim informacijama, ali koji je ugodan za boraviti u njemu i nudi dašak skandinavske mirnoće. U prostoru se mogu naći proizvodi Regular Company-a ali i proizvodi drugih domaćih produkt dizajnera poput Grupe.

Prostor je u budućnosti zamišljen i kao lokacija za događaje iz sfere dizajna, umjetnosti, mode i glazbe, te kao pop-up galerija za mlade ili već afirmirane autore.
Kao dio interijera trenutno se ističu apstraktni crteži jednog od najperspektivnijih hrvatskih akademskih umjetnika Nikice Jurkovića iz serije ‘Točka, linija i ploha’ koji su nastavak njegovog prethodnog ciklusa grafika pod nazivom Sustav apstraktnih elemenata (UF) i koji su na neki način i nastali kao projekt koji bi se idealno uklopio u ideju ovog prostora.

‘'Osnovnim likovnim elementima, različitim tehnikama te formatom stvaraju ritam koji se provlači interijerom. Minimalnom, ali ekspresivnom intervencijom na papiru nastoji prikazati sirovu i iskrenu gestu kao dokaz egzistencije, dajući promatraču predah od prezasićenosti informacija i sadržaja'.

Regular Company

Regular Company je dizajn studio iz Zagreba čiji je fokus na industrijskom dizajnu, ali se bavi i projektima iz područja multimedije, digitalnog dizajna, vizualnih komunikacija i dizajna interijera.
Njihovi su proizvodi i projekti, prvenstveno oni u suradnji sa firmon Artisan osvojili brojne prestižne međunarodne nagrade (German Design Award, Red Dot Award, Interior Innovation Award, Design Intelligence Award itd), a proizvodi sa njihovim potpisom mogu se pronaći u brojnim interijerima diljem svijeta kao što su Starbucks Reserve Bar u Hollywoodu, restoran Jean Georges u Four Seasons Resortu u Dubai-u i mnogi drugi.

www.regular.company.com