Ove veljače u dm-u vas očekuju proizvodi koji sadrže ono najbolje iz prirode i koji su odraz održivog življenja i brige za okoliš. Za svaku kupnju označenih proizvoda prirodne kozmetike, osviještene prehrane, proizvoda za higijenu i kućanstvo te eko proizvoda za bebe zaradit ćete 20 puta više bodova na dm active beauty kartici, a potrošite li na označene proizvode 150 kuna ili više, u dm-u će vas nagraditi i  trajnom torbom za kupovinu.

Dok promišljate o popisu za kupovinu na kojega ćete uvrstite proizvode koji doprinose zdravlju vaše obitelji i očuvanju okoliša, donosimo nekoliko savjeta kako u svakodnevicu vaše obitelji unijet male promjene kojima doprinosite boljoj i održivijoj budućnosti:

Savjeti za održiviji način života
Story 

  1. Nikamo bez trajne torbe za kupovinu!

Kada obavite osviješteni shopping u dm-u, sve pospremite u trajnu torbu za kupovinu koja je odlična alternativa plastičnim vrećicama. Jednom kada stvorite naviku nošenja trajne torbe za kupovinu vaš će se negativni utjecaj na okoliš značajno umanjiti. Jednokratne plastične vrećice teško su razgradive, a količine koje se svakodnevno odbacuju u okoliš značajno narušavaju ekosustav naše planete.

  1. Štedite vodu!

Prema predviđanjima Ujedinjenih naroda do 2050. godine nestašica pitke vode mogla bi pogoditi više od pet milijardi ljudi. Promijenite li nekoliko svakodnevnih navika, na dobrom ste putu ka odgovornijem i racionalnijem korištenju vode koja je neophodna za sav život na Zemlji. Počnite s malim stvarima kao što je pranje zubi, i dok ih perete zavrnite slavinu jer tako možete uštedjeti i do pet litara vode po osobi na dan. Znatne količine vode i energije - do 50 posto, možete uštedjeti i tuširanjem umjesto kupanja, koje je i zdravija opcija. Perete li suđe ručno, imajte na umu da tako trošite 80 posto više vode nego perilica. Ako niste u mogućnosti nabaviti perilicu posuđa, kada ga perete ručno ne puštajte vodu da stalno teče. Radije napunite sudoper ili odgovarajuću posudu u kojoj ćete oprati posuđe, a posuđe s tvrdokornim nečistoćama namočite prije pranja, umjesto da ga perete pod mlazom vode.

  1. Razvrstavajte otpad!

Znate li da otpad nije smeće? Otpad možemo razvrstavati i reciklirati te ga prenamijeniti u stvari koje su nam potrebne. Smeće je vrsta otpada – nezbrinuta i neupotrebljiva. Svaki stanovnik Hrvatske proizvede više od 400 kg otpada godišnje, od čega se pobrinemo za oko 100 kilograma, a ostatak tretiramo kao smeće. Budite dio promjene, osvijestite važnost razvrstavanja i recikliranja te s dobrim navikama počnite već danas! U većini lokalnih zajednica postoje kontejneri za sortiranje otpada – a vaš je zadatak da otpad sortirate već u svojem domu kako biste ga mogli odložiti u za to predviđene kontejnere. Potražite i reciklažna dvorišta u vašemu susjedstvu u koja možete odložiti elektroniku i električni otpad, ali i druge vrste glomaznog otpada. 

Savjeti za održiviji način života
Story 

Za više informacija o dm-ovoj osviještenoj ponudi posjetite dm-ovu internetsku ili Facebook stranicu.