Svake večeri u prekrasnom ambijentu ljetnog kina "Bačvice" u sedmoj umjetnosti uživalo je preko 1000 gledatelja, od kojih dio u nedostatku sjedalica filmove gleda sjedeći na zidiću ili ležeći na travi. Nakon projekcija uživa se u prvim ljetnim provodima u borovoj šumi.


U Splitu su svoje nove filmove predstavili Snježana Tribuson Leon Lučev, stigli su strani redatelji iz Italije i Grčke, gosti u publici su bili Zrinko OgrestaOgnjen SviličićGoran MarkovićRenato BaretićMijo JurišićAnte RamljakAna Opačak... a rasprodane su bile i projekcije novih naslova Isabelle Huppert i Oskarovca Paola Sorrentina.



Publika FMFS-a glavnu nagradu "Udicu" svojim glasovima je dodijelila francuskom filmu "Ona koju zamišljaš" redatelja Safy Nebboua u kojem glavnu ulogu tumači Juliette Binoche.

Najboljim kratkim hrvatskim filmom publika ove splitske manifestacije proglasila je "Dok je trajao Roland Garros" Snježane Tribuson, srednjometražni film s najvišim ocjenama je "Kol'ko god nas noge nose" Renate Lučić, dok je najbolji kratki film iz međunarodne konkurencije portugalski "House of Glass".



"Udicu" za najbolji hrvatski kratkometražni film u programu "Ješke" žiri je ravnopravno dodjelio autorima dvaju filma kojima će pripasti po 6000 kuna nagrade, a to su "Stepska lisica" Andrije Mardešića i "Strujanja" Katerine Dude.

Posebno priznanje žirija dobio je film "Mačka je uvijek ženska" kojeg potpisuju Martina Meštrović Tanja Vujasinović.