Jedinstvena mobilna tržnica lokalnih organskih proizvoda i poznati gastro-projekt, Mali plac, u subotu 21. travnja stiže na Story Green Day i u svojim košarama donosi obilje proljetnih okusa.

U sklopu Story Green Dayja, povodom obilježavanja Dana planeta Zemlje, Mali plac će na Zrinjevcu okupiti lokalne male proizvođače koji uzgajaju i proizvode hranu na organski, ekološki, biodinamički ili permakulturni način, a posjetitelji će od 10 do 14 sati moći istražiti maloplacne stolove, upoznati se s domaćim OPG-ovcima, kušati njihove proizvode i doznati sve što ih zanima o načinu uzgoja i proizvodnje te obaviti svoju zdravu nabavku. Poseban gost Malog placa ovoga puta bit će Centar UNUO za kreativno osposobljavanje osoba s invaliditetom koji će donijeti njihove, s ljubavlju i pažnjom izrađene, domaće kekse Hookie.

Uz to što potiče ekološku, organsku i biodinamičku proizvodnju, permakulturu, urbano vrtlarstvo, očuvanje starih sorti sjemena i vegetarijanski način prehrane, svjestan važnosti zastite okoliša i održivog korištenja prirodnih resursa Mali plac posebnu pažnju pridaje i poticanju djelovanja u skladu s prirodom te izbjegavanja i smanjivanja stvaranja otpada. Tako je prošle godine, upravo na Dan planeta Zemlje, zabranom korištenja "tregerica" – jednokratnih plastičnih vrećica s ručkama, Mali plac najavio zaokret u smjeru ekološki prihvatljivih i biorazgradivih materijala. Time je postao prva domaća tržnica koja je odlučila stati na kraj tankim plastičnim vrećicama, a s vremenom i znatno umanjiti korištenje ostale plastične ambalaže.

I ove godine časopis Story ususret obilježavanju Dana planeta Zemlje želi podsjetiti građane na to koliko je važno reciklirati te voditi brigu o zaštiti okoliša, stoga u suradnji s partnerima 21. travnja u parku Zrinjevac od 10 do 14 sati priprema zabavno-edukativni program. Svim posjetiteljima koji na događanje donesu stari papir, plastične ili staklene boce Story će darovati sadnice.