V.B.Z. vam predstavlja četiri naslova za vruće ljetne dane s kojima ne možete pogriješiti! Opustite se uz književni klasik, nagrađivanu (anti) ljubavnu priču, kraljevske intrige ili misteriozan život jedne princeze.

Koja je vaša ljetna priča?

Neispričana priča izniman je roman inspiriran životom pokojne princeze Diane. Kad je omiljena članica kraljevske obitelji poginula u pariškom tunelu, imala je trideset i šest godina. Da je preživjela, kakav bi njezin život bio danas? Monica Ali, jedna od najcjenjenijih britanskih spisateljica, zamislila je drugačiju Dianinu sudbinu. Engleskinja Lydia živi u zabačenom gradiću u Americi, u koju se doselila prije deset godina… Tko je zapravo ona? Zamislite da je ta žena bila jedna od najfotografiranijih žena na svijetu. Ona koja je očarala cijeli svijet. Žena čiju su smrt oplakivali milijuni ljudi, a ona je bila živa.

Rođene za krunu fascinantna je priča o pet iznimnih unuka kraljice Viktorije koje su vladale Rusijom, Španjolskom, Grčkom, Rumunjskom i Norveškom. Aleksandra, Ena, Sofija, Marija i Maud, princeze i sestrične, rođene u svijetu obilja i moći, u jednom trenutku morale su se suočiti s bolešću, ratovima, progonstvom, samoćom i smrću. Njihovi životi, počevši od Maudina rođenja 1869. godine pa do Enine smrti 1969. godine, obuhvaćaju stogodišnje razdoblje u kojemu su se odvili važni povijesni događaji kao što su Prvi svjetski rat i Oktobarska revolucija.

Svako ljeto ima svoju priču
Story 

Bezvremensko djelo Gabriela Garcíje Márqueza Pukovniku nema tko da piše roman je o nepravdi i nasilju u kojem, za razliku od većine García Márquezovih djela, izostaju elementi magičnoga realizma. Kultna je to priča o jednom starom pukovniku koji već punih pedeset i šest godina svakoga petka odlazi u luku očekujući službeno pismo s odgovorom na njegov zahtjev da ostvari prava koja mu pripadaju za služenje domovini. Vrijeme provodi uz bolesnu suprugu i borbenog pijetla, jedinu uspomenu na preminulog sina…

Divljakuša Marine Šur Puhlovski (anti)ljubavni je roman o ljubavi u doba oskudice i o vremenu bez ljubavi, smješten u 70-e godine prošlog stoljeća. Priča je to o mladoj zaljubljenoj ženi čiji život u početku izgleda idilično, no ubrzo se pretvara u moru: ona postupno i bolno shvaća da je žrtva ženskaroša, lijenog, intelektualno nedoraslog i beskrupuloznog muškarca. Da bi ga se oslobodila, mora izaći iz „zatvora“ u koji su je strpali obitelj, okolina, tradicija i bajke... mora podivljati.

Sva četiri ljetna naslova potražite u svim knjižarama i na www.vbz.hr!

Svako ljeto ima svoju priču
Story