Stoga navodimo neke korisne razloge zašto odraditi zaručničko fotografiranje te što sve trebate znati o tom snimanju, ali i pozivamo sve buduće mladence na Sajam vjenčanja Zagreb od 9. do 11. veljače u Arenu Zagreb! Očekuje vas preko 200 izlagača iz vjenčane industrije – saloni vjenčanica i dizajnerske kuće, cvjećari i slastičari, fotografi, dekorateri, oganizatori vjenčanja te ostali predstavnici za organziranje svadbene svečanosti

Zaručnički photo session kao proba

Osim što ćete konačno imati lijepe i profesionalne zajedničke fotografije, zaručnički photo session može imati i druge funkcije. Može, primjerice, biti odlična proba i priprema za one najvažnije fotografije zbog kojih ste i angažirali profesionalnog fotografa - fotografije vjenčanja. Na taj način možete bolje upoznati svog fotografa i njegov način rada te se lakše naviknuti na neprestano škljocanje profesionalnih fotića koji su ni manje ni više nego upereni u vas. To ponekad može stvoriti nelagodu, ali uz malo prakse i simpatičnog fotografa, nelagoda može postati upravo suprotno iskustvo, a kamere vam laskati. Osim toga, vaš se fotograf također može bolje pripremiti i prepoznati u kojim sitacijama najbolje izgledate na fotografijama te vam dati neke korisne upute.

Opuštenost prije svega

Ne udajete se/ženite se svaki dan i vrlo vjerojatno vam je to prvi put. Sve je novo i može biti prilično stresno. Biste li se opuštenije osjećali da se ne fotografirate prvi put? Bi li vam na dan vjenčanja bilo lakše da znate što možete očekivati od profesionalnog fotografa i da se u njegovu društvu osjećate ugodno i "na domaćem terenu"? Razmislite o tome.

Zaručničke fotografije iskoristite za vjenčanje

Tražite najbolji način kako svijetu objaviti da ste se zaručili te pozvati svoje goste na vjenčanje? U tom slučaju zaručničke fotografije dođu kao naručene. Možete ih uklopiti u pozivnice, upotpuniti izgled vaše internetske stranice za vjenčanje, ako je imate, ili ih pak iskoristiti za dekoracije na samom vjenčanju.

Sloboda u odabiru lokacije

Obožavate fotografije uz more, upoznali ste se na nekom romantičnom otoku, a na dan vjenčanja nećete imati priliku fotografirati se uz more jer je kilometrima daleko. Zašto ne biste svoj zaručnički photo session odradili baš tamo gdje želite? U dogovoru s fotografom odredite dan kada niste ograničeni vremenom i kada možete otići gdje želite, na neko lijepo i posebno mjesto gdje će vaš fotograf snimiti fenomenalne fotografije. Lokacija ne mora biti vezana uz vjenčanje.

Neka bude osobno

Odaberite lokaciju i detalje fotografiranja koji za vas imaju neku osobitu vrijednost, neku posebnu ulogu u životu. To može biti mjesto gdje ste se zaručili, omiljeni kafić gdje zajedno uživate u ispijanju kave ili pak knjižnica jer dijelite zajedničku ljubav prema knjigama. Ako volite putovati, razmislite o profesionalnim fotografijama dok ste na putovanju. Zaručnički photo session može biti i tematski, a kao lokaciju možete odabrati i zajednički dom. Možete, primjerice, uključiti u fotografiranje i vašeg kućnog ljubimca. Budite svoji i jedinstveni.

Najbolje vrijeme za zaručnički photo session

Sami odaberite najbolje vrijeme za zaručnički photo session, no uzmite u obzir neke okolnosti. Primjerice, javite se fotografu što prije i dogovorite na vrijeme termin snimanja. Uzmite u obzir da vjenčani fotografi znaju biti prilično zauzeti u sezoni vjenčanja. Planirate li se fotografirati na otvorenom, razmislite i o tome koje biste godišnje doba voljeli imati zabilježeno na fotografijama, želite li na fotografijama biti u ljetnoj haljini ili u toplom zimskom kaputu. Ako želite fotografije iskoristiti za pozivnice, uzmite u obzir da budu gotove prije nego što ćete naručiti pozivnice za vjenčanje. Fotografu je potrebno određeno vrijeme za selekciju i obradu fotografija. Zaručnički photo session možete pokušati uskladiti i s probnim friziranjem i šminkanjem.

Odjeća i izgled

Fotografi nisu i stilisti, ali mogu primijetiti što na fotografijama izgleda dobro, a što ne. Prokušajte izbjegavati šarenilo i uzorke na odjeći. Eksplozije boja i različiti uzorci najčešće otežavaju sklad na fotografijama, osim ako su oni pažljivo osmišljeni i uklopljeni u ambijent. Kamere vole primarne boje, no budite oprezni s njima. Detalji u primarnim bojama odvući će pažnju i mogu biti vizualno privlačni. Probajte se stilski uskladiti, ali nemojte pretjerivati. Nosite nešto u čemu se osjećate ugodno i lijepo, nešto prikladno za ambijent u kojem se fotografirate. Ako baš nemate ideju što odjenuti, pokušajte se inspirirati fotografijama drugih parova koje su vam se svidjele.

Preostaje vam još samo da budete spontani, veseli i zaljubljeni, a fotograf će učiniti svoje. Dajte si oduška i snimite najljepše zajedničke fotografije i prije vjenčanja! I da, ne zaboravite ponijeti zaručnički prsten!

A budući da uskoro planirate izreći sudbonosno „da“ predstojeći Sajam vjenčanja Zagreb od 9. do 11. veljače u Areni Zagreb vaša je nezaobilazna adresa! Dođite na najveću, najoriginalniju i najraskošniju manifestaciju vjenčane tematike u regiji i inspirirajte se maštovitim idejama za organizaciju vlastitog vjenčanog dana!

Tekst: Ena Mihoci
Fotografija: Mihoci studios