LAMPICE

Lampice najčešće stavljamo na bor, ali možete ih iskoristiti i za uređenje doma u blagdanskom razdoblju. Snop lampica možete staviti u veću staklenku koju smjestite na komodu ili ispred prozora.

Lampicama ukrasite često zanemareni dio doma- hodnik sa stubištem. Jednostavno ih namotajte oko rukohvata, a možete dodati i umjetnu borovinu.

Od grančica drveta složite bor ili zvijezdu i omotajte ih lampicama. Tako jednostavno, a efektno.

Savjet više: budite na oprezu: ako lampice držite stalno uključene, mogu se jako zagrijati, pa svaki put kad odlazite od kuće ili idete na spavanje, obvezno isključite svu ukrasnu rasvjetu. Najpametnije je osigurati se!

Svakako preporučujemo da razmislite o zamjeni starih klasičnih lampica za moderne. LED lampice su energetski efikasnije i gotovo se ne zagrijavaju, što nije slučaj kod starijih klasičnih lampica koje se mogu jako zagrijati. Svakako svaki put kad odlazite od kuće ili idete na spavanje, obvezno isključite ukrasnu rasvjetu. U slučaju ako imate novije, LED lampice s kontrolom podešavanja jačine svjetlosti, pazite da lampice budu podešene malo ispod svoje maksimalne snage da bi se izbjegao rizik pregrijavanja ili kratkog spoja.

BOR

Ukoliko želite nešto potpuno drugačije, zašto ne biste napravili božićno drvce od knjiga? Poslažite ih u katovima, tako da prema vrhu idu u sve manjem broju i širini. Ukoliko imate malu djecu, zašto ne okititi drvce slatkim malim plišancima koje već imate kod kuće?

Ako ste raspoloženi za ART stil, od grančica ili lampica uz pomoć pribadača na zidu oblikujte siluetu božićnog drvca. Na držak pribadače objesite kuglice i druge ukrase.

VRT

Obojajte paletu i na njoj od lampica i pribadača oblikujte božićno drvce. Na pribadače objesite ukrase i uživajte u prekrasnom vrtu. 

Ipak ne pretjerujte s količinom lampica, koje nikako ne smijete ostavljati bez nadzora. Pripazite i kako postupate s kabelima koji povećavaju rizik od požara u domu. Vrućina i iskre koje stvaraju 'otvorene' žice u kabelu mogu uzrokovati požar. Zaštitite svoj dom!

Top 5 ideja za postizanje Božićnog duha u vašem domu ovih blagdana
Profimedia 

ADVENTSKI KALENDAR

Vjerujemo kako ste uzbuđeni i jedva čekate blagdane, ali zašto sebe ili svoje ukućane ne nagradite malo svakoga dana?

Objesite 24 papirnate kućice koje ćete sami izraditi i svakoga dana vi ili vaši ukućani pročitajte neku lijepu poruku.

Top 5 ideja za postizanje Božićnog duha u vašem domu ovih blagdana
Profimedia 

Ukoliko ste vješti u šivanju, izradite džepiće na platnu kojeg ćete uspravno objasiti na zidu i svaki džep označiti brojem. Neka se u njemu kriju slatkiši ili neka druga sitnica koja će vas obradovati.

Top 5 ideja za postizanje Božićnog duha u vašem domu ovih blagdana
Profimedia 

OSIGURAJTE SI MIR

Najbolji način za dovođenje Božićnog duha u vaš dom fokusiranje na sve ono što je doista važno i pretvaranju svog doma u pravi festival radosti. Kao što ćete razveseliti ukućane poklonima, imajte na umu da je lijepo pokloniti nešto i svome domu. Neka to ove godine bude ulaganje u obliku osiguranja kućanstva. Osigurajte time sebe, svoje najmilije i svoj predivan dom. Kada prođe blagdanska čarolija, i svi ukrasi se pospreme, neka vama i vašem domu ostane zaštita. Osigurajte svoje vrijedne predmete i sve ostalo što imate u stanu, a u vama neka ostane spokoj i nakon što prođu blagdani. Više informacija pronađite ovdje.