Sinoć je u u novootvorenom naselju Bel Village u zagrebačkim Mlinovima održan jedinstven pop art događaj pod nazivom Trokut -Vernissage à la Bel Village. Sam događaj zamišljen je kao umjetnička intervencija u ekskluzivne i neobične prostore, fuzija umjetnosti i poduzetništva, arhitekture i dizajna. Izloženi radovi su dva dijela različitih faza: Viva la Muerte, posvećena španjolskom građanskom ratu sa serijama slika, instalacija i kolaža, te grafike iz njegove Atributivne participacije. Vladimir Dodig Trokut bio je umjetnik, kolekcionar, povjesničar umjetnosti, antropolog, teoretičar, šaman i alkemičar. Njegov život i vizija bili su u svakom smislu jedinstveni.

Autor je više od 700 izložaka, događanja, performansa i instalacija, kabineta radoznalosti, živih kazališta i monodrama. Kreator je koncepta Antimuzeja, zapravo goleme zbirke pronađenih svakodnevnih objekata koje je prikupljao protekla četiri desetljeća, a kojih je sada više od 500.000 komada. Koncept Antimuzeja postao je poznat diljem svijeta i izložen je u dijelovima u Zagrebu, Rijeci, Ljubljani, Italiji, Austriji i Njemačkoj. Njegova vizija time nije završena; on je stvorio Otvoreni muzej, Ratni muzej, Muzej svakodnevice i Muzej bez zidova. Ti su koncepti njegovo intelektualno, ali i duhovno vlasništvo, njegov način prijenosa i širenja znanja.

Isto tako, poznavao je mnoge međunarodne umjetnike, kao što su Joseph Beuys, John Cage, Nam June Paik i druge te surađivao s njima. Osnivač je i voditelj brojnih formalnih i neformalnih skupina: Frakcija grupa Crvenog Peristila, 3i, Grupa 30, Manifest 72, Grupa A,B,C,D,E, Grupa atributivne participacije (suosnivači Darko Schneider i Harald Szeemann). Godine 2013. primio je nagradu za životno djelo Hrvatske udruge likovnih umjetnika (HDLU) u Zagrebu.

Iako je riječ o umjetniku svjetske klase, za svojega života nije doživio međunarodno priznanje koje zasigurno zaslužuje pa je vrijeme da se njegov rad prepozna, a njegovo djelo i vizije ostanu živima. S tom je namjerom održano je pop-up art događanja pod nazivom Trokut - Vernissage à la Bel Village čije je se svečano otvorenje održano sinoć u novootvorenom naselju Bel Village u zagrebačkim Mlinovima.

Izložena djela dio su izložbe iz St. Moritza 2018. godine, kao i djela iz privatne kolekcije Silvija Hraste, prijatelja, kolekcionara i glavnog promotora ovog projekta. Okruženje događanja je luksuzno stambeno naselje Bel Village u Mlinovima u Zagrebu koje je stavio na raspolaganje investitor Sven Uwe Ernst, veliki poklonik Trokuta. Ovo je zapravo vrlo neuobičajeno okruženje za izlaganje Trokutova djela jer on je više volio rubne, čudne okoline, ali jukstapozicija je sasvim prikladna.

Ovo događanje tek je početak serije ekskluzivnih umjetničkih manifestacija koje će kombinirati inovativnu umjetnost, ekskluzivne prostore i diversificiranu publiku spremnu za potpunu imerziju u stvaralaštvo. Vladimir Dodig Trokut bio je rijetka, jedinstvena osoba, a njegov duh bio je specifičan i neusporediv - ne samo u Hrvatskoj, nego i u cijelome svijetu. Trokut, urbana legenda, rijetki umjetnik vizionar i nacionalno blago, neće biti zaboravljen.

Izložba će biti otvorena za javnost do 1. rujna 2019. uz prethodnu najavu na email info@belvillage.hr