Pronađite najbolju stranu

Ne, ne izmišljam, zaista svatko od nas ima svoju “bolju stranu” i to je tako, htjeli mi to ili ne. Postoje načini pronalaženja pravog “the” profila. Fotografi naglašavaju da samo pravi znalci koji su proučavali svoje osobine i upoznati su sa svim kutovima vlastitog lica, znaju kako pozicionirati kameru da to i naglase. Primjerice, ako niste zadovoljni oblikom brade, nemojte se fotografirati sa strane ili odozdo, fotografirajte se odozgo. Kako da vaše lice izgleda vitkije? Fotografi savjetuju - fotografirajte se sa strane. Ako pak imate visoko čelo, izbjegavajte fotografiranje iz visine, pozicionirajte kameru malo iznad linije očiju pa ćete tako izdužiti lice.

Fotografirajte iz pravog kuta

Kada je riječ o pravom kutu, postoji li išta bolje od širokog kadra, odnosno širokokutne kamere za kinematografske fotografije s vidnim poljem većim od sto stupnjeva. Fotografirajte sebe i svijet u širokom kadru koji je većini ljudi najbolji kut za autoportret, jer je u skladu s vašom vizijom.

Sve je u svjetlu

Ono što svakom tko želi savršenu fotografiju treba jest maleni inteligentni softver zvan kamera koji će bez mnogo dvojbi predložiti očaravajuću kompoziciju i ono najvažnije - automatski će optimizirati postavke kamere prema trenutku, odnosno sceni. Naravno, u tome vam dodatno pomažu i savjeti fotografa koji kažu da je “zlatni sat” za snimanje fotografije obično tijekom izlaska ili zalaska sunca, kada je svjetlo nisko i najljepše. S druge pak strane, previše svjetla pri fotografiranju hrane daje žuti sjaj pa se ono ne preporučuje.

Savršen make up

Ne želim vas tjerati na nešto što vam nije prirodno, ali čini mi se da je pravi trenutak za fotografiranje selfieja onda kada se osjećate i izgledate dobro. Nije važno imate li potpuni make up ili samo ruž i/ili maskaru. Najvažnije je da se osjećate zadovoljno u svojoj koži jer, zapamtite, taj osjećaj zadovoljstva ne može zamijeniti ni tona šminke.

Posljednje uređivanje

Svi snimamo više selfieja nego što je potrebno (ponekad čak i društveno prihvatljivo). Naravno da ćete napraviti mnogo više selfieja nego što ste na početku mislili i na kraju biti zadovoljni samo s nekoliko njih, a onda, nakon što odaberete savršenu fotografiju, vrijeme je za njezino uređivanje. To možete pomoću izvrsnih aplikacija kojih je cijelo čudo u internetskim trgovinama.

Dodajte filter

Gotovo da vas mogu vidjeti kako ste me pogledali u čudu. Naravno da ćete dodati filter na fotografiju prije nego što je objavite. No jeste li znali da postoje filteri koji postoje kako bi vaše fotografije izgledale atraktivnije? HuffPo, Yahoo Labs i Georgia Tech analizirali su više od 7,6 milijuna fotografija s Instagrama i otkrili da su Mayfair, Valencia, Hefe, Nashville i Aden najčešće korišteni filteri koje korisnici, malo je reći, obožavaju.

Shvatite tko je vaša publika

Naravno da, ako je riječ o vašoj majci koja ljubi svaku vašu fotografiju, nećete mnogo razmišljati o fotografijama koje objavljujete, ali ako istinski pokušavate izgraditi profil na Instagramu koji će vama, ali i drugima biti na ponos, možda bi bilo vrijedno razmotriti koliko ste ažurni i koliko često, odnosno brzo objavljujete sadržaj. Netko tko vas vjerno prati želi znati sve o vama (naravno, vi postavljate granice) pa bi bilo izvrsno kada biste imali inteligentni Wi-Fi koji postiže veće brzine, pouzdano se i sigurno povezuje čak i na javne mreže, a bez zastoja se prebacuje na LTE te u tom slučaju postiže nevjerojatne podatkovne brzine do 2,0 Gbps.

Važnost i prisutnost pametnih telefona u našem životu nema potrebe posebno naglašavati.   Prisjetite se samo kako ste se osjećali kada ste, primjerice, otišli na posao, u teretanu ili s dragom osobom na večeru, a pametni telefon zaboravili kod kuće. Pametni telefoni često su naša produžena ruka. Dobro nam dođu i čine nam se kao nešto najkorisnije na svijetu što nam je priuštio svemir, umjetna inteligencija koja olakšava našu svakodnevicu. I zato je vaš čarobni štapić u svijetu pametnog telefona Bixby Routines koji će vam predložiti za kojim biste aplikacijama trebali posegnuti, ali i zadacima, ovisno o vremenu u danu ili lokaciji na kojoj se nalazite. I vjerovali ili ne, sve će to učiniti kako bi razvio prirodno pametan, potpuno originalan doživljaj samo za vas.

Autor: Ma.D.

Fotografije: Unsplash, Pexels