Prije četiri godine, bred Zohara Art on tights u Izraelu je osnovala mlada umjetnica Dana Rapaport, a njezina ideja tajica sa snažnom porukom i identitetom zaživjela je diljem svijeta. Zohara u prijevodu na hrvatski jezik znači "sjajiti", a odnedavno su ove 120 dena debele tajice s printom dostupne u zagrebačkim šoping centrima City Centeru one West na Jankomiru i Arena Centru.

'Zoharice' su očarale i mladu hrvatsku televizijsku i radijsku voditeljicu te glumicu Ivu Šulentić, poznatu po posebnom modnom izričaju kojim pokazuje sva svoja lica – od djevojčice do ozbiljne poslovne žene.
Upravo to je svojim objektivom zabilježio poznati hrvatski fotograf Goran Čižmešija fotografirajući Ivu u nekoliko odjevnih kombinacija u kojima Zohara tajice funkcioniraju savršeno, a Iva u njima naprosto sjaji.
- Ove su mi tajice genijalne jer ih mogu odjenuti na sve bilo da moderiram, vodim nekakav ozbiljan skup ili promociju, bilo da šećem gradom ili idem navečer van s društvom. Boje su odlične, onako jesenske, a opet ne turobne, printovi zanimljivi i snažni. Najviše su me oduševile tajice s printovima gradova, ali i one sa zvjezdicama i točkicama. To valjda progovara djevojčica u meni. I još nešto, smatram to jako važnim, debele su i sigurno mi neće biti hladno u njima ove zime. Mnogo ćete me viđati u njima jer ih je zbilja lako kombinirati uz sve - ispričala je Iva Šulentić.
Iva je jedan model 'zoharica' odabrala i za službeno predstavljanje brenda.
Fotografije: Goran Čižmešija, Story Press